Από το πιπέρι στην αρτεμισία για την καταπολέμηση του καρκίνου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Από το πιπέρι στην αρτεμισία για την καταπολέμηση του καρκίνουΕνώ όλοι γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα κατά του καρκίνου, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα τρόφιμα, βότανα και διάφορα συμπληρώματα μπορούν στην πραγματικότητα να μειώσουν και να αντιστρέψουν τον καρκίνο.

Ωμά φρούτα και λαχανικά

Μία δίαιτα που αποτελείται από μία ποικιλία φρέσκων λαχανικών είναι η καλύτερη πρόληψη και επίσης μια πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο ανάλογα με την εξέλιξή του και τη δυνατότητα του σώματος να αφομοιώσει κατάλληλα τη διατροφή. Τα μούρα, τα σταφύλια, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα λάχανα, το αβοκάντο, οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, το κόκκινο λάχανο, η πικραλίδα, τα παντζάρια, και πολλά άλλα τρόφιμα έχουν αποδειχθεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες, όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Αν κάναμε έρευνα για κάθε κομμάτι του προϊόντος που τρώμε, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλα αυτά, αν όχι όλα, προλαμβάνουν και καταπολεμούν τον καρκίνο με κάποιο τρόπο. Αυτό ακριβώς λείπει από τη σύγχρονη διατροφή, τα φρέσκα ωμά προϊόντα. Οι πρώτοι άνθρωποι έτρωγαν μεγάλες ποσότητες την ημέρα, όλη την ημέρα, κάθε ημέρα.

Μην υποτιμάτε τις θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες από τα ωμά, φρέσκα, οργανικά, άψητα, ανόθευτα προϊόντα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι το θεμέλιο για τη θεραπεία ασθενειών, και είναι ο μόνος δρόμος για την πραγματική υγεία. Φάτε μια ευρεία ποικιλία ωμών προϊόντων κάθε ημέρα. Κάντε μεγάλες σαλάτες κάθε ημέρα με πολλά προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι το 80% της διατροφής σας είναι ακατέργαστα προϊόντα.

Βότανα και μπαχαρικά

Όταν λαμβάνετε μια μικρή ποσότητα μαύρο πιπέρι, ρίγανη, γαρίφαλο, πιπέρι καγιέν, κανέλλα και τζίντζερ έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Το νωπά προϊόντα λειτουργούν συνεργατικά με βότανα και μπαχαρικά. Με άλλα λόγια, ο συνδυασμός του σκόρδου, της ρίγανης με ένα μάτσο λαχανικά είναι πιο ισχυρός από ό, τι η μεμονωμένη χρήση σκόρδου και ρίγανης.

Από το πιπέρι στην αρτεμισία για την καταπολέμηση του καρκίνουΜιλώντας για τους συνδυασμούς, ο κουρκουμάς και το μαύρο πιπέρι αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για τα απίστευτα οφέλη του κουρκουμά, ενώ είναι γνωστό ότι ξεπερνά πραγματικά πολλά φαρμακευτικά προϊόντα για διάφορες ασθένειες. Το μόνο πρόβλημα με τον κουρκουμά είναι ότι δεν απορροφάται εύκολα από το σώμα. Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, μια χημική ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το πιπέρι και ο κουρκουμάς μαζί αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων χωρίς να καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.

Φυτικά συμπληρώματα, βιταμίνες και μέταλλα

Μία ανεπάρκεια σε μέταλλα μπορεί να οδηγήσει στην ανισορροπία άλλων μετάλλων προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων ανικανότητα του οργανισμού να αφομοιώνει τις βιταμίνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο λόγος για τη λήψη ενός ή δύο συγκεκριμένων μετάλλων για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για πολλές βιταμίνες. Πρώτα απ’ όλα, λάβετε το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σας από ωμά τρόφιμα.

Η βιταμίνη C είναι μια βιταμίνη που μπορείτε να λάβετε μια μεγάλη ποσότητα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να ανησυχείτε για τον συμψηφισμό με άλλα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, η λήψη μεγάλων δόσεων βιταμίνης C και η αφομοίωση των μερών της βιταμίνης C είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο καλύτερος τρόπος για τους περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν βιταμίνη C ως ένα καθημερινό συμπλήρωμα βρίσκεται σε μία καλή φόρμουλα διατροφής, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και σε μία ευρεία ποικιλία προϊόντων όπως κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, ανανά, τα εσπεριδοειδή και πολλά άλλα.

Υπάρχουν ένα σωρό από φυτικά βάμματα, εκχυλίσματα και άλλα συμπληρώματα που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Η echinacea, το έλαιο ρίγανης, το pau d’ arco, το κόκκινο τριφύλλι είναι μερικά από τα πολλά φυτά που αποτελούν τη βάση βοτανικών συμπληρωμάτων που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες διαπιστώνουν ότι πολλά από τα φυτά και τα φυτικά εκχυλίσματα έχουν περισσότερη δύναμη να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα από τις συμβατικές θεραπείες.

Από το πιπέρι στην αρτεμισία για την καταπολέμηση του καρκίνουΗ αρτεμισία είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο που χρησιμοποιείται συχνά για να σκοτώσει τα παράσιτα και μύκητες Candida. Η αρτεμισία και πιο συγκεκριμένα το εκχύλισμά της σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Μια νέα μελέτη έχει δείξει ότι ένα παράγωγο του φυτού αρτεμισία, artemesinin, γίνεται θανατηφόρο με την παρουσία του σιδήρου. Τα κύτταρα καρκίνου του μαστού έχουν υψηλά επίπεδα σιδήρου. Όταν το artemesinin ανιχνεύει αυτά τα υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα του σιδήρου, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα με μικρή ζημιά στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Έτσι, μετατρέπεται σε μία φονική μηχανή που σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού μέσα σε 16 ώρες! Αυτή η μελέτη, όμως, είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…