Από το κινητό στο Facebook

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Από το κινητό στο FacebookΑν είστε μανιακός με το Facebook και θέλετε να καταγράφετε στο Χρονολόγιο κάθε δραστηριότητα και φωτογραφία σας, το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σας βοηθάει να το κάνετε πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Με τη νέα υπηρεσία Photosync, που ξεκίνησε από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, όσοι χρήστες του Facebook θέλουν μπορούν να «συγχρονίσουν» το κινητό τους, ώστε κάθε φωτογραφία που παίρνουν να «ανεβαίνει» αυτόματα και στην προσωπική τους σελίδα. Η υπηρεσία παρέχεται στη νεότερη έκδοση του app του Facebook για Smartphone με Android καθώς και αυτό για iOS 6 (δηλαδή iPhone και iPad).

Οι φωτογραφίες, βέβαια, που συγχρονίζονται δεν δημοσιοποιούνται από το χρονολόγιο του χρήστη, εκτός βέβαια αν ο ίδιος το επιλέξει. Οι φωτογραφίες ανεβαίνουν σε μια ιδιωτική ενότητα και είναι ορατές μόνο στον χρήστη, έτσι ώστε ο ίδιος να επιλέξει στο τέλος τι θέλει να δουν οι φίλοι του και τι όχι. Από εκείνο το σημείο ο χρήστης επιλέγει φωτογραφίες και επιλέγει “Δημιουργία Δημοσίευσης” για να κοινοποιήσει τις επιλεγμένες στο Χρονολόγιό του. Ο χρήστης, φυσικά, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει αυτές τις φωτογραφίες ή και να περιορίσει τη δημοσίευσή τους.

Για την καλύτερη προστασία του χρήστη η υπηρεσία επιτρέπει την πλήρη απενεργοποίηση του συγχρονισμού ή τον συγχρονισμό μόνο όταν ο χρήστης συνδέεται με Wi-Fi (και πιθανά χωρίς χρέωση). Επίσης, όταν ο συγχρονισμός επιτρέπεται μέσω 3G και επομένως ο χρήστης χρεώνεται, το μέγεθος των φωτογραφιών περιορίζεται στα 100Κbyte ανά φωτογραφία, άρα η χρέωση δεν είναι υπέρογκη. Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά θέματα το Facebook έχει αναρτήσει ειδική σελίδα στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/help/photosync.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…