Από αυτό το μικρό νησί ξεκινά ο πόλεμος κατά του πλαστικού

Συντάκτης: Flowmagazine

Η Κοινοπολιτεία της Δομινίκας είναι μια ηφαιστιογενής νησιωτική χώρα στο ακρότατο σημείο της Καραιβικής, που βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά της Μαρτινίκας και της Γουαδελούπης. Έχει πληθυσμό μόλις 71.293 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Και όμως από αυτή την περιοχή ξεκινά η μεγαλύτερη μάχη κατά της χρήσης πλαστικών προϊόντων.

«Η Δομίνικα που έχει το παρατσούκλι “Νησί της Φύσης″ λόγω των καταπράσινων δασών της και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της, πρέπει να δράσει αποφασιστικά για να προστατευθεί από τη ρύπανση του πλαστικού» δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Ρούσβελτ Σκερίτ.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη απαγόρευση κατά των πλαστικών παγκοσμίως. Η Δομίνικα σκοπεύει να αποσύρει μέχρι τον Ιανουάριο, όλα τα πλαστικά δοχεία και σκεύη τροφίμων συμπεριλαμβανομένων καλαμάκια και πλαστικά σερβίτσια.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zero Waste Cities: Το όραμα της Coca-Cola για πόλεις με «μηδενικά απορρίμματα», ξεκινά από την Θεσσαλονίκη

______________________

«Πρέπει με κάθε τρόπο να αντικατοπτρίζουμε την έννοια Νησί της Φύσης (Nature Island)» αναφέρει ο Σκερίτ. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος με τα αντικείμενα που θα απαγορευτούν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το περασμένο έτος, όταν το νησί καταστράφηκε από τον τυφώνα Μαρία. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι έγινε η αρχή ώστε η Δομίνικα να γίνει παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο. Και δείχνουν να τα καταφέρνουν. Ανυπομονούμε για την υλοποίηση του νομοσχεδίου.

Άλλωστε, και η National Geographic σημείωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα σώσει πολλές φάλαινες που μεταναστεύουν το καλοκαίρι στα ζεστά νερά του νησιού.

Η οικολογική συνείδηση φαίνεται πως έχει οξυνθεί τον τελευταίο καιρό, ειδικά στην περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά προϊόντα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…