Απλοί και εποικοδομητικοί τρόποι ώστε να απολαμβάνετε τη μοναδικότητα της κάθε μέρας

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Κάθε μέρα που περνάει είναι ξεχωριστή, γι’ αυτό πρέπει να την απολαμβάνουμε. Αξιοποιώντας κατάλληλα τον χρόνο μας, βρίσκουμε εποικοδομητικούς τρόπους για να ζούμε τη μοναδικότητα της κάθε στιγμής.

Ξυπνήστε πολύ πρωί 

Δεν είστε πρωινοί  τύποι και ακόμα και η σκέψη του να ξυπνήστε στις επτά  το πρωί, σας είναι άβολη ή δύσκολη; Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;  Αν ξυπνήσετε πρωί, έχετε το χρόνο, την άνεση και την επιλογή να αξιοποιήσετε τη μέρα σας  όπως θέλετε. 

Μπορείτε  να βγείτε έξω, να περπατήσετε στη φύση, να ανταλλάξετε κουβέντες με άλλους ανθρώπους, να πάτε μια εκδρομή, ή να κάνετε ότι πραγματικά  θέλετε. 

Έχετε όμως σκεφτεί ότι ξυπνώντας αργότερα χάνετε τη μισή μέρα, ενώ μπορείτε να κάνετε κάτι εποικοδομητικό ή πιο παραγωγικό; 

Απλοί και εποικοδομητικοί τρόποι ώστε να απολαμβάνετε τη μοναδικότητα της κάθε μέρας

Απολαύστε την κάθε στιγμή της μέρας  όσο καλύτερα μπορείτε.


Διαβάστε Επίσης: Απόλαυσε την κάθε στιγμή της ημέρας σου!


Περιορίστε το άγχος

Βρίσκεστε σε διαρκή εγρήγορση, λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας; Μην αφήνετε το άγχος να σας καταβάλλει.  Αν δυσκολεύεστε να το διαχειριστείτε, ένα αρχικό βήμα είναι να το μετριάσετε σταδιακά, να το μειώσετε, αντικαθιστώντας το με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

Εστίαστε στα θετικά 

Όταν θετικό συμβαίνει στη ζωή σας, προσπαθήστε να του δώσετε την αρμόζουσα σημασία. Μην το προσπερνάτεκαι μην στέκεστε σε μεμονωμένα περιστατικά, ώστε να μην γίνουν η αιτία να χαλάσει η μαγεία της στιγμής.

Αδράξτε  την κάθε μέρα με χαμόγελο, αισιοδοξία! Think positive!


Διαβάστε Επίσης: Η ζωή είναι μικρές στιγμές που πρέπει να χαιρόμαστε


Προσπαθήστε να αλλάξετε  τη ρουτίνα 

Ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχετε συνηθίσει να το ακολουθείτε πιστά καθημερινά; Αναπόφευκτα κάτι που γίνεται συνεχόμενα και χωρίς καμία αλλαγή καταντά να γίνει βαρετό. Όταν κάτι το κάνετε  ως αγγαρεία, ή εντελώς μηχανικά χωρίς να το θέλετε, πραγματικά χάνει το νόημά του.

Αν δεν θέλετε να αλλάξετε εντελώς το πρόγραμμα σας, γιατί δεν σας αρέσουν οι μεγάλες και απότομες αλλαγές, μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Για παράδειγμα: Δουλεύετε ως αργά; Φροντίστε  να κοιμηθείτε το μεσημέρι όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να  αναπληρώσετε τις  βραδινές ώρες του ύπνου.

Απλοί και εποικοδομητικοί τρόποι ώστε να απολαμβάνετε τη μοναδικότητα της κάθε μέρας

Bρείτε ένα κίνητρο να χαμογελάτε

Ακόμα κι όταν νιώθετε  ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε, μην χάνετε το κουράγιο σας.  Δείτε  την κατάσταση με χιούμορ, το αλατοπίπερο της ζωής. Αν διακωμωδήσετε κάτι στο μυαλό σας, δεν θα χάσετε το κουράγιο σας, αλλά θα πάρετε δύναμη και ώθηση για να συνεχίσετε.  Βρείτε ένα λόγο που θα σας κάνει να  χαμογελάτε. Η ζωή είναι μικρή…


Διαβάστε Επίσης: Πώς να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας


Φροντίστε  τον εαυτό σας

Κάθε άνθρωπος θέλει να νιώθει και να είναι αρεστός στους γύρω του, εκπέμποντας θετική ενέργεια, ζωντάνια, λάμψη, χαρά. Καλό είναι να βρίσκουμε  λίγη ώρα  στη βδομάδα για  να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, είτε με όμορφα και καινούρια ρούχα, είτε με αλλαγή μακιγιάζ, είτε με ένα νέο λουκ. 

Εναλλακτικά, η εύρεση μιας νέας και ενδιαφέρουσας ασχολίας θα μας κάνει περισσότερο δραστήριους και ευδιάθετους.

Σκοπός είναι να βρίσκουμε χρόνο να πραγματοποιήσουμε όσα μας ενδιαφέρουν. Έτσι, δεν θα πλήττουμε και θα είμαστε σε εγρήγορση, χωρίς να νιώθουμε αδρανείς ή στάσιμοι, κάνοντας πράγματα που δεν μας ευχαριστούν, απλά και μόνο για να τα κάνουμε.

Βρείτε χρόνο για όλα εκείνα που σας ευχαριστούν 

Όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με ενασχολήσεις ωφέλιμες για εσάς, αισθάνεσθε  πιο παραγωγικοί. Κάντε  κάτι δημιουργικό, ικανοποιώντας τα θέλω σας.

Απλοί και εποικοδομητικοί τρόποι ώστε να απολαμβάνετε τη μοναδικότητα της κάθε μέρας

Η αυτοβελτίωση ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Αν το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Δώστε χρόνο σε κοντινούς σας  ανθρώπους

Νιώθετε ότι δεν μπορείτε πλέον να βρείτε χρόνο να βγείτε έξω, να περάσετε όμορφα και να δείτε κοντινούς σας ανθρώπους; 

Μην κάνετε το λάθος να δώσετε βάση μόνο στις δικές σας ανάγκες, αδιαφορώντας για το τι θέλουν και χρειάζονται από σένα οι γύρω σας.

Δείξτε τους ότι τους σκέφτεστε, και ότι υπολογίζετε το χρόνο και τις ανάγκες τους. Αντί να τους δυσαρεστήσετε,  δώστε τους χρόνο.  Μην ξεχνάτε  ότι εκείνοι σας  απέδειξαν σε κάθε ευκαιρία ότι ήταν  εκεί για εσάς.

Πόσο μονότονο θα ήταν άλλωστε το ταξίδι της ζωής, χωρίς συνοδοιπόρους; 

Πηγή 1Πηγή 2

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.