Απλές εφευρέσεις που απέφεραν εκατομμύρια στους κατασκευαστές στους

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Είχατε ποτέ μία τρελή ιδέα; Τότε μάλλον ήρθε ο καιρός να την υλοποιήσετε, καθώς ίσως σας αποφέρει και εσάς εξωπραγματικά κέρδη. Απλές, τρελές και όμως αξίζουν εκατομμύρια.

Ας δούμε την λίστα με αυτές τις απίστευτες εφευρέσεις.

  1. Doggles

Πρόκειται για τα γυαλιά ηλίου για σκύλους. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν τέλεια πάνω στο κεφάλι τους. Εφευρεθήκαν από τη Roni Di Lullo, αφού παρατήρησε μία ευαισθησία που είχε ο σκύλος της στις ακτίνες του ήλιου. Αν και στην αρχή ήταν ένα προϊόν-αξεσουάρ καθαρά στιλιστικό, πλέον έχουν αναγνωριστεί και κάποιες ιατρικές ιδιότητες. Με αλλά λόγια, έχουν βοηθήσει σκύλους με προβλήματα όρασης, προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και χρησιμοποιούνται από τους στρατιωτικούς σκύλους στην έρημο.

  1. The Snuggie

Αν και δεν αποτελεί ένα καινοτόμο και μοναδικό προϊόν, αλλά απομίμηση δύο άλλων πρωτότυπων προϊόντων, είναι αυτό το οποίο έβγαλε εκατομμύρια. Φυσικά, το μάρκετινγκ και η διαφήμισή του, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό παράγοντα σε αυτή την εξέλιξη. Ο Scott Boilen, CEO της Allstar , είδε τις δυνατότητες της κουβέρτας και επέλεξε να το διαφημίσει με την αστεία εκδοχή του. Έτσι, μόλις έγινε διάσημη, άρχισε να πουλάει και να γίνεται αντικείμενο πλάκας ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Το προϊόν έχει βγάλει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

  1. Billy-Bob Teeth

Και ενώ ένα όμορφο χαμόγελο και τα ίσια δόντια θεωρούνται πολύ σημαντικά, εντύπωση προκαλεί πως μία κατασκευή που προβάλλει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή άσχημα δόντια, πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια προϊόντα και απέδωσε πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια. Η ιστορία της δημιουργίας του είναι απλή. Το 1993, ο Jonah White, παρακολούθησε έναν φοιτητή οδοντιατρικής, τον Rich Bailey να πειράζει κάποια κορίτσια, χρησιμοποιώντας ένα σετ από άσχημα δόντια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν και έβγαλαν εκατομμύρια. Τώρα, χρησιμοποιούνται πάρα πολύ ιδιαίτερα την περίοδο των Αποκριών.

  1. Yellow Smiley Faces

Τα έχετε δει και τα βλέπετε καθημερινά, πλέον, στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε πολλές άλλες κατασκευές. Τα κίτρινα χαμογελαστά προσωπάκια ήταν μία επινόηση του Harvey Ball, ο οποίος όμως κέρδισε μόνο 45 δολάρια από αυτό. Τις πραγματικές προοπτικές του αναγνώρισαν δύο αδέρφια ο Bernard και ο Murray Spain, οι οποίοι αγόρασαν τα δικαιώματα του προϊόντος και πλούτισαν. Αγόρασαν επίσης και το σλόγκαν «Have a nice day», δηλαδή να έχετε μία όμορφη μέρα. Συνδύασαν το χαμογελαστό πρόσωπο με αυτήν την έκφραση, τα τοποθέτησαν παντού και έτσι έχτισαν μία εταιρία που αξίζει 500 εκατομμύρια δολάρια και τους απέδωσε 50 εκατομμύρια μόλις στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

  1. Slinky

Το 1943, ο μηχανικός Richard James, έριξε τυχαία ένα ελατήριο και παρατήρησε πως κινήθηκε στο έδαφος. Μέσα από αυτό το περιστατικό γεννήθηκε η ιδέα του slinky. Πέρασε δύο χρόνια προσπαθώντας να το σχεδιάσει και έτσι το 1945 κυκλοφόρησε στην αγορά. Τα πρώτα 400 προϊόντα πουλήθηκαν σε χρόνο μηδέν, ενώ η εταιρεία το 2012 πούλησε πάνω από 250 εκατομμύρια slinky’s.

  1. Pillow Pets

Αν έχετε παιδιά ή ασχολείστε με τους νεότερους φίλους, σίγουρα τα έχετε προσέξει στα κρεβάτια τους. Ο λόγος γίνεται για τα μαξιλάρια σε σχήμα χνουδωτών ζώων. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε από μία ανάγκη που υπήρχε στην κοινωνία, για αυτό και έγινε αμέσως εξαιρετικά δημοφιλής. Η εφευρέτριά τους ήταν μία νεαρή μητέρα, η Jennifer Telfer, η οποία παρατήρησε ότι ο γιος της χρησιμοποιούσε ένα χνουδωτό ζωάκι για μαξιλάρι και έτσι άρχισε να σχεδιάζει τα συγκεκριμένα μαξιλάρια. Το 2008 διαφημίστηκαν στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία, με απότοκο μέχρι το 2010 να έχουν πουληθεί πάνω από 30 εκατομμύρια προϊόντα.

Αυτά τα καινοτόμα και παράλληλα τρελά προϊόντα αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα πως πολλές ιδέες, όσο τρελές και αν φαίνονται, μπορούν να πετύχουν. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε και εσείς κάτι μην αποθαρρύνεστε, αλλά τολμήστε να το κάνετε πράξη. Ποιός ξέρει ίσως η επόμενη εφεύρεση εκατομμυρίων να είναι η δική σας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.