Απλές ασκήσεις γυμναστικής στο γραφείο!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στο γραφείο!Μείνετε ενεργοί ακόμα και κατά τη διάρκεια του οκτάωρου στο γραφείο σας. Μπορεί να κάθεστε κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας σε μια καρέκλα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι δυνατό να γυμνάσετε το σώμα σας. Σας παρουσιάζουμε σύντομες και μικρές ασκήσεις που μπορούν να σας γυμνάσουν στο γραφείο.

1) Ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Εάν θέλετε να συζητήσετε με κάποιον συνάδελφο ή υπεύθυνο προτείνετέ του να το κάνετε περπατώντας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να κινηθείτε και να κάψετε κάποιες θερμίδες, ενώ θα κάνετε και το συνομιλητή σας να νιώσει πιο οικεία από το παγωμένο περιβάλλον ενός γραφείου.

2) Μιλήστε στο τηλέφωνο περπατώντας. Γιατί μπορείτε να το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι στο γραφείο; Η άσκηση αυτή θα «ξυπνήσει» τον οργανισμό από το λήθαργο που μπορεί να βρίσκεται όλη μέρα.

3) Κάντε διατάσεις στην καρέκλα. Με τον τρόπο αυτό θα ξεπιαστείτε και θα δώσετε ενέργεια στο σώμα σας. Κλασσικές διαστάσεις είναι στους καρπούς τεντώνοντας το χέρι σας και τραβώντας τις άκρες των δακτύλων με το άλλο χέρι. Επίσης μπορείτε να ενώσετε και να πιέσετε τα χέρια σας μπροστά σας στο ύψος του στήθους για λίγα δευτερόλεπτα δίνοντας κλίση μια φορά προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά.

4) Μπορείτε να κάνετε κάτι αντίστοιχο και με το κάτω μέρος του σώματός σας. Όσο κάθεστε στην καρέκλα, τεντώστε τα πόδια σας μπροστά και προσπαθήστε να φτάσετε τις άκρες των δακτύλων σας. Μια ακόμη διάταση που μπορείτε να κάνετε είναι από καθιστή στάση να σηκώσετε ευθεία το πόδι σας και να τεντώσετε τον τετρακέφαλό σας.

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στο γραφείο!5) Αγοράστε μικρά και διακριτικά μηχανήματα γυμναστικής. Ένα από αυτά μπορεί να είναι το stepper για το γραφείο. Δεν διαφέρει από τα κανονικά στεπς και μπορείτε βάζοντάς το κάτω από το γραφείο σας, να καίτε έως 100 θερμίδες σε μισή ώρα χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το γραφείο. Μια ακόμη λύση είναι τα “σφυχτηράκια” για τα χέρια.

6) Εκμεταλλευτείτε την καρέκλα σας και χρησιμοποιήστε τη σαν όργανο γυμναστικής. Μπορείτε για παράδειγμα να στηριχτείτε σε αυτή και να κάνετε ένα σετ βυθίσεων για να τονώσετε τους τρικέφαλούς σας.

7) Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι νερό. Το όφελος θα είναι διπλό. Θα σας κρατά σε κίνηση γεμίζοντάς το ανά χρονικά διαστήματα. Επίσης, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν βαράκι! Κάντε εκτάσεις τρικέφαλων, λυγίζοντας το χέρι σας πίσω από το κεφάλι σας και στη συνέχεια τεντώνοντάς το προς τα πάνω.

8) Εκτός από το να ξαναγεμίζετε νερό, μπορείτε να βρείτε και άλλες αφορμές για να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την καρέκλα. Για παράδειγμα πετάξτε τα σκουπίδια σας σε κάδους που να μην είναι κοντά σας ή στον κάδο ανακύκλωσης.

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στο γραφείο!Οι παραπάνω ασκήσεις μπορεί να σας φανούν αστείες, όμως είναι αρκετά αποδοτικές. Μια από τις αιτίες που παίρνουμε κιλά είναι η καθιστική ζωή. Πόσο μάλλον όταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας το περνάμε στη δουλειά, καθισμένοι σε ένα γραφείο. Το σώμα μένει ανενεργό και τρώγοντας σνακ ή γεύματα, το επιβαρύνουμε με θερμίδες που δύσκολα θα κάψει. Από την άλλη πλευρά, φροντίστε η όποια άσκηση κάνετε στο γραφείο να μην σας αποσυντονίζει από την εργασία σας και να σας αφήνει πίσω στη δουλειά.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr