Απλές ασκήσεις γυμναστικής στη θάλασσα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στη θάλασσα!Γυμναστείτε χωρίς κόπο… αλλά διασκεδαστικά μέσα στο νερό της θάλασσας. Για μερικούς, η γυμναστική στην παραλία περιορίζεται στο απλό κολύμπι και στην ξεκούραση κάτω από τον ήλιο. Τι θα λέγατε όμως για απλές ασκήσεις μέσα στη θάλασσα που μπορούν να ξοδέψουν ευχάριστα την ώρα σας, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουν το σώμα σας; Και όμως μπορείτε να διατηρήσετε τη φόρμα σας, εκμεταλλευόμενοι την αντίσταση του νερού και όχι μόνο!

Ασκήσεις με φουσκωτό στρώμα

Ακουμπήστε τα χέρια σας πάνω στο στρώμα και ασκήστε τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς σας. Πιέστε το νερό με τα πόδια σας, είτε προς τα μέσα, είτε προς τα έξω. Κλοτσήστε το νερό ή κάντε ποδήλατο στηριζόμενοι πάνω στο στρώμα, ώστε να γυμνάσετε τους μηρούς. Αργότερα, σχηματίστε με τα πόδια σας ορθή γωνία και κάντε μπροστινά και πλαϊνά ψαλιδάκια, για να ασκήσετε ταυτόχρονα και τους κοιλιακούς σας. Αν νιώσετε ότι κουραστήκατε, επιπλεύστε ανάσκελα και χαλαρώστε παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Ασκήσεις με την «παρέα» μιας μπάλας

Κρατήστε μια μπάλα στα χέρια και κολυμπήστε για μισή ώρα, βάζοντας δύναμη μόνο στα πόδια σας. Εκτός από το ελεύθερο δοκιμάστε και το ύπτιο. Για να μπορέσετε να ασκηθείτε με μεγαλύτερη ευκολία, στοχεύστε σε ένα σημείο, ώστε να έχετε μια σταθερή και ίσια πορεία. Αργότερα, προσπαθήστε να φτάσετε με το γόνατό σας την μπάλα μέσα από μερικές αναπηδήσεις.

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στη θάλασσα!Ασκήσεις στα ρηχά νερά

Για αρχή κάντε ζέσταμα, είτε τρέχοντας ελαφρά στα ρηχά νερά, με το νερό να φτάνει στους αστραγάλους, είτε κολυμπώντας 5-15 λεπτά. Σιγά σιγά προσπαθήστε να μπείτε λίγο πιο βαθιά, εκεί που το νερό θα σας φτάνει στο στέρνο. Εκεί τρέξτε για μερικά λεπτά μέσα στη θάλασσα και γυμνάστε τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς σας…

Για τα πόδια:

  • Στηριχτείτε στο ένα πόδι και ανεβάστε το άλλο είτε λυγισμένο ή τεντωμένο. Κατεβάστε το γρήγορα και δυνατά. Προσέξτε τη μέση σας.
  • Πιαστείτε από ένα βράχο, τεντώστε τα πόδια σας και κάντε όσα περισσότερα ψαλιδάκια μπορείτε.
  • Λυγίστε τα γόνατά σας και πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Όπως πηδήξετε, κλωτσήστε με τα πόδια σας προς τα πλάγια. Τα χέρια σας πρέπει να είναι τοποθετημένα στη μέση σας.

Για τα χέρια:

  • Τεντώστε τα χέρια μπροστά από το στήθος και με τα δάχτυλα ενωμένα κάντε πιέσεις προς τα μέσα ή προς τα έξω. Οι παλάμες σας πρέπει να δείχνουν προς το σώμα ή τη θάλασσα αντίστοιχα.
  • Σφίξτε τις γροθιές σας, με τους αγκώνες να βρίσκονται σε ορθή γωνία δίπλα στα πλευρά. Κάντε γρήγορες και δυνατές κινήσεις, σαν να παίζετε μποξ.
  • Λυγίστε ελαφρά τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε έκταση. Κατεβάστε και ανεβάστε τα με ταχύτητα και δύναμη.

Απλές ασκήσεις γυμναστικής στη θάλασσα! Γυμναστική… στην άμμο!

Οι παραλίες είναι ιδανικές για διασκέδαση και παράλληλη γυμναστική. Αφήστε για λίγο την χαλάρωση κάτω από τον ήλιο και παίξτε με την παρέα σας βόλεϊ, ποδόσφαιρο ή ρακέτες, δηλαδή αθλήματα που γυμνάζουν όλο το σώμα. Δοκιμάστε ένα ελαφρύ τζόκινγκ με μικρές δόσεις σπριντ δίπλα στη θάλασσα, ειδικά το πρωί ή αργά το απόγευμα που ο ήλιος δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός. Βέβαια, αν βρίσκεστε σε οργανωμένα στέκια και παραλίες με θαλάσσια σπορ, μπορείτε να νοικιάσετε σκι θαλάσσης ή ένα windsurf και να γυμνάσετε με χαμόγελο πλάτη, χέρια, πόδια και κοιλιακούς!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.