Απλά βήματα για να νιώσεις καλύτερα

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Θα έχουν υπάρξει πολλές στιγμές στη ζωή σας που η στεναχώρια ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα. Στιγμές που γίνονταν άσχημα πράγματα τα οποία δυσκολευόσασταν να διαχειριστείτε και καταλήγατε να τα εισχωρείτε στον οργανισμό σας και να γίνονται ένα με εσάς. Η καθημερινότητά σας τότε άλλαζε και η συμπεριφορά σας γινόταν περίεργη, ακόμα και με άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που σας συνέβη.

Είναι μια γνωστή και πολύ συχνή διαδικασία που περνάνε οι άνθρωποι όταν υπάρχει κάτι στη ζωή τους που τους ενοχλεί. Γιατί οι περισσότεροι αφήνουν τα άσχημα συναισθήματα να τους συνεπάρουν και συμπεριφέρονται ανάλογα. Τι θα γινόταν αν δεν λειτουργούσαν έτσι; Αν, αντί να νιώθουν συνέχεια άσχημα για κάτι, αποφάσιζαν να το ξεχάσουν με κάποιο τρόπο; Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί!

Προσπαθήστε να σκεφτείτε το θετικό της κατάστασης. Συνέβη κάτι το οποίο είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα ή μήπως δεν ψάξατε να βρείτε αν είχε και κάποια θετικά; Μπορεί, στη σύγκριση με τα αρνητικά, η επίδραση των θετικών να είναι αμελητέα. Όμως και μόνο η ύπαρξή τους έχει κάποια σημασία για εσάς. Μπορεί να μην το βλέπετε τώρα καθαρά, όμως όσο τα ψάχνετε και προσπαθείτε να τα συνειδητοποιήσετε, τόσο πιο απαραίτητα θα σας φαίνονται. Όσο βρίσκετε θετικά, μειώνετε και το βάρος που είχαν τα αρνητικά.

Αφήστε το συμβάν πίσω σας. Έστω για λίγα λεπτά κάντε κάτι άλλο και αφιερώστε εκεί τον χρόνο σας ολοκληρωτικά όμως. Το μυαλό και το πνεύμα σας χρειάζεται να βρίσκεται μαζί σας σε αυτό που κάνετε τώρα και όχι σε εκείνο που συνέβη τότε. Για εκείνο θα αφιερώσετε άλλο χρόνο. Τώρα είστε με τους φίλους σας, είστε στη δουλειά. Σκεφτείτε το σαν μια απαγόρευση, βάλτε ένα νοητό όριο στον εαυτό σας και πείτε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώνετε όλη την ενέργειά σας εκεί.

Κάντε πράγματα για τον εαυτό σας. Έχετε βαρεθεί να ακούτε αυτή την έκφραση; Τότε γιατί δεν βαρεθήκατε που δεν μπορείτε να την πραγματοποιήσετε; Γιατί δεν πεισμώνετε με όλα αυτά που γίνονται και δεν αποφασίζετε να βάλετε επιτέλους προτεραιότητα εσάς; Δεν είναι μυστικό, όλοι το ξέρουν και πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι το κάνουν. Και αυτοί έχουν προβλήματα και η ζωή δεν τους τα έχει φέρει όλα ωραία, όμως δεν μένουν εκεί. Έχουν επαναπροσδιορίσει τα σημαντικά γεγονότα, τα όμορφα και τα άσχημα. Δεν κολλάνε στις λεπτομέρειες, ούτε όμως στα μεγάλα πράγματα. Αποκομίζουν αυτό που τους χρειάζεται, καλωσορίζουν μια καινούρια εμπειρία, ακόμα και αν δεν τη ζήτησαν και συνεχίζουν με αυτά.

Ο καθένας βρίσκει τον τρόπο του, το θέμα είναι αυτός ο τρόπος να σου δίνει αυτό που θέλεις. Και την δυστυχία κανείς δεν τη ζήτησε, ούτε τη θέλει.

Και, να μην ξεχνάτε, να χαμογελάτε! Είναι το πιο απαραίτητο, το πιο σημαντικό. Ό,τι κι αν γίνει- το γέλιο είναι φάρμακο!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…