Απλά tips για να διατηρούμε το χαμόγελό μας έπειτα από μια δύσκολη ημέρα

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Κάθε μέρα που περνάει κυλάει είτε ευχάριστα, είτε…απρόβλεπτα. Με απλά tips μπορούμε να απομακρύνουμε τις στενάχωρες σκέψεις από τη ζωή μας, ώστε να μην αποχωριζόμαστε το χαμόγελο μας, ακόμα και στα πιο δύσκολα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Η ζωή είναι συνεχόμενος αγώνας, με τις καθημερινές ανάγκες να «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς.  Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όσο καλά θα θέλαμε, δεν χρειάζεται να το βάζουμε κάτω και να χάνουμε την αισιοδοξία μας. Όσο δύσκολο και να   ακούγεται, αυτό που έχει σημασία είναι  η θέληση και η προσπάθεια.

Τι πιο ωραίο η μέρα να ξεκινά με χαμόγελο και θετική ενέργεια; Λένε ότι αν η αρχή της ημέρας μας βρει με καλή διάθεση, έτσι θα συνεχίσει και το υπόλοιπο. Εν κατακλείδι, η διαχείριση του χρόνου μας, είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!


Διαβάστε Επίσης: Ξεκίνα την μέρα σου όμορφα


Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους 

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικούς στόχους, συνήθειες, βιώματα, προτεραιότητες, πορεία, τρόπο ζωής και σκέψης. Δεν είναι δίκαιο και συγκρίνουμε τους ανθρώπους μεταξύ τους. 

Απλά tips για να διατηρούμε το χαμόγελό μας έπειτα από μια δύσκολη ημέρα

Μάθε να μην συγκρίνεις την ζωή σου με τη ζωή των άλλων. «Η φίλη μου παντρεύτηκε στα 25, γιατί όχι και εγώ;»  είναι ένα από τα πολλά κλισέ που μας κάνει να σκεφτόμαστε με λάθος τρόπο.  Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή.

Αν διαρκώς εστιάζουμε στο τι κάνουν οι άλλοι, όχι μόνο θα προκαλέσουμε αμηχανία, δυσαρέσκεια, αντίδραση, θυμό, αλλά θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο από το παρόν. Ας ζήσουμε, λοιπόν, τώρα!

Μη σχολιάζεις και μη δίνεις βάση σε καθετί που μπορεί να πήγε στραβά  

Δίνοντας βαρύτητα στο να σχολιάζεις το καθετί που σε ενοχλεί, σπαταλάς χρόνο και αναλώνεσαι στην κάκιστη συνήθεια του να κρίνεις τους άλλους. Αυτό είναι τοξικό, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για τους γύρω σου. 

Ξεκίνα πρώτα από τον εαυτό σου: κάνοντας αυτοκριτική, μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Δώσε χώρο στη χαρά και στη θετική ενέργεια! 

Απλά tips για να διατηρούμε το χαμόγελό μας έπειτα από μια δύσκολη ημέρα


Διαβάστε Επίσης: «Είμαι καλά» να λες, να χαμογελάς και να προχωράς!


Επικεντρώσου μόνο στον δικό σου στόχο 

Θέλεις το μυαλό σου να «ξεφύγει» από αρνητικές καταστάσεις που σε καταβάλλουν γεμίζοντας σε με δυσάρεστα συναισθήματα; 

Εστίασε σε ένα στόχο, βγάζοντας καθετί που σε αφήνει ή σε δυσαρεστεί απ’ έξω. Με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια, αν πραγματικά το θέλεις, μπορείς να υλοποιήσεις το στόχο σου, αρκεί να είναι ρεαλιστικός και εφικτός.

Μπορείς να πορευτείς, θέτοντας ένα  στόχο τη φορά, ώστε να έχεις το  χρόνο που χρειάζεται για να τα καταφέρεις. Η ενθάρρυνση, η υποστήριξη, η ηθική ενίσχυση και η παρότρυνση των ανθρώπων που θα σταθούν δίπλα σου, είναι σημαντική για την προσπάθεια που καταβάλλεις, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Χαμογέλα  στα δύσκολα 

Δες τα πράγματα με διαφορετική οπτική γωνία και χαμογέλα. Χαμόγελα όσο περισσότερο μπορείς, ακόμα κι αν σου φαίνεται δύσκολο, ακόμα κι αν οι καταστάσεις δεν είναι τόσο ιδανικές, όσο φανταζόσουν. Κανείς δεν ξέρει τις εκπλήξεις μπορεί να του επιφυλάσσει η ζωή.

Αντικατέστησε  την  αρνητική σκέψη με μια θετικ

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όταν καλλιεργείς  μια δυσάρεστη σκέψη, της δίνεις μεγαλύτερη διάσταση και αξία, απ’ ότι χρειάζεται; 

Έτσι ο  αρνητισμός  εισβάλλει στο μυαλό σου, διοχετεύοντας αρνητική ενέργεια.

Μήπως ήρθε η ώρα να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις, αντικαθιστώντας τις με θετικές; 

Πηγή 1Πηγή 2Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.