Απαραίτητες συμβουλές για σπουδές εξ αποστάσεως!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Απαραίτητες συμβουλές για σπουδές εξ αποστάσεως!Επωφεληθείτε από τα «ατού» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης… και μην «σκοντάψετε» στις παγίδες της! Πολλοί προτιμούν τις online σπουδές λόγω της δουλειάς ή των οικονομικών τους, αφού προσφέρει γνώση από κορυφαία πανεπιστήμια χωρίς κόστη μετακόμισης ή ταξιδιών. Καθίστε στην άνεση του σπιτιού σας, εστιάστε στις σπουδές σας και πάρτε το πτυχίο σας… λαμβάνοντας υπόψη σας τις παρακάτω απαραίτητες συμβουλές!

Εξοικειωθείτε με τα ηλεκτρονικά προγράμματα

Είτε θέλετε να κάνετε σεμινάρια, είτε να ακολουθήσετε σπουδές εξ αποστάσεως πρέπει να είστε έτοιμοι εκ των προτέρων να χρησιμοποιήσετε ο,τι σχετίζεται με τις online δυνατότητες και τα ηλεκτρονικά προγράμματα. Προφανώς θα έχετε τακτική πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και επαρκή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά πρέπει να εξοικειωθείτε με τη χρήση του, τις διαδικτυακές αγορές βιβλίων ή τη συνομιλία μέσω chat.

Δημιουργήστε το ιδανικό χώρο… για online μελέτη

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά το περιβάλλον του γραφείου σας παίζει μεγάλο ρόλο στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Συμμαζέψτε το γραφείο σας, δημιουργήστε έναν ήσυχο και άνετο χώρο και τοποθετήστε διάφορα φωτιστικά, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός. Άλλωστε, το πρόγραμμα σας θα έχει γρήγορους ρυθμούς και προθεσμίες στις εργασίες… οπότε πρέπει να νιώθετε όμορφα!

Απαραίτητες συμβουλές για σπουδές εξ αποστάσεως!Κάντε τις εργασίες στην ώρα τους!

Με την online εκπαίδευση τα πράγματα αλλάζουν όσον αφορά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και εργασιών σας. Αν αφήσετε κάτι από αυτά για την τελευταία στιγμή, μπορεί να μην μπορέσετε να στείλετε π.χ. μια εργασία λόγω δυσλειτουργιών του ίντερνετ ή του υπολογιστή. Όπως και να έχει να επικοινωνείτε τακτικά με τον εκπαιδευτή σας και να λύνετε μέσω chat ή email όλες τις απορίες σας.

Να συμμετάσχετε σε ομάδες online μελέτης

Δύο μυαλά είναι καλύτερα από το ένα! Οι περισσότεροι μαθητές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνδέονται διαδικτυακά με τους συμμαθητές τους και επικοινωνούν για τα μαθήματα μέσω e-mail ή forum. Τέτοιες ομάδες μπορούν να κρατήσουν το κίνητρο σπουδών σας σε υψηλά επίπεδα…

Οργανώστε το χρόνο της μελέτης σας

Η οργάνωση αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ειδικά αν έχετε και οικογενειακές υποχρεώσεις. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σας δίνει την ευελιξία να μελετήσετε ό,τι ώρα θέλετε σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να αμελείτε τα καθημερινά μαθήματα σας.

Απαραίτητες συμβουλές για σπουδές εξ αποστάσεως!Ανταμείψτε τον εαυτό σας… όταν πρέπει!

Πείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας για τις σπουδές σας και κρατήστε ζωντανό το κίνητρο της γνώσης. Σίγουρα όλοι χρειάζονται κάποια στιγμή ενθάρρυνση και επαίνους, ειδικά όταν πρόκειται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα, μην φοβάστε να ανταμείψετε τον εαυτό σας, ειδικά όταν εκπληρώνετε ένα στόχο, ώστε να κινείστε διαρκώς προς την πρόοδο.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.