Απαλλάσσομαι από την αποτυχία

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Δεν θέλει πολύ για να αποτύχεις. Κάτι η κακιά στιγμή, κάτι που δεν είχες προσέξει αυτό το θέμα και δεν περίμενες πως θα τύχει. Η στιγμή λοιπόν και η ατυχία, δύο δυνατοί παράγοντες και εσύ, πού ήσουν; Όλοι τώρα θα σου κτυπούν με κρότο, θα σου ρίχνουν βροχή τις πέτρες και αυτές θα γίνουν ογκόλιθος.

Είσαι στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας. Θέλεις τόσο να πετύχεις κάτι σ’ αυτήν την ζωή! Όμως η αποτυχία σε στιγματίζει βαθιά, σου ρίχνει κάτω τα λιθοβολημένα σου φτερά.

Ποιος δεν ένιωσε την απογοήτευση από την αποτυχία! Πώς όμως απαλλάσσεσαι απ΄ αυτή; Πώς την αφήνεις πίσω σου; Πώς την μεταλλάσσεις σε επιτυχία; Είναι ένας πόνος που όπως όλοι, θέλει δύναμη ψυχής για να τον αντιμετωπίσεις.

Οργανώσου: Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις. Η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμή σου. Δούλεψε εντατικά και καθημερινά.

Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες: Ξέρω είναι παρηγοριά. Τώρα μεσ’ την «σκουντούφλα σου» δεν τις βλέπεις. Δεν είσαι ικανός μόνο για ένα πράγμα, αλλά για πολλά. Κάνε κάποια άλλη δουλειά, δοκίμασε κάτι διαφορετικό, απόκτησε εμπειρίες.  Άσε όμως ανοιχτά τα ενδεχόμενα για σένα…

Αύξησε την αυτοπεποίθησή σου: Το άγχος το υπερβολικό θα σε κάνει να χάσεις την πυξίδα σου. Προσανατόλισε τον εαυτό σου μόνο προς ανθρώπους που στο λεξικό τους δεν υπάρχουν αρνητικές φράσεις.

Μην το σκέφτεσαι αρνητικά: Ότι έγινε, έγινε!  Επιστροφή στα πεπραγμένα δεν υπάρχει. Απλά μαθαίνοντας και κάτι, βάλε πλώρη για τα ανοιχτά.

Προσπάθησε ξανά: Μία φορά ίσον καμία. Το ανέκδοτο πως οι πόντιοι φτιάχνουν τρία σπίτια λέει ότι είναι «Το πρώτο για να μάθουν, το δεύτερο για να το πουλήσουν και το τρίτο για να μείνουν».

Υπάρχουν παρακλάδια: Τι άλλες σχολές, ιδιωτικές ή δημόσιες, υπάρχουν με συναφή ή την ίδια ειδικότητα; Στο  1ο ή το 2ο εξάμηνο. Σε ποιες άλλες χώρες; Μπορεί να πληρώσετε κάποια δίδακτρα, αλλά το κόστος ζωής είναι διαφορετικό.

Η αποτυχία ή η επιτυχία θα σε ακολουθούν. Μακάρι να είχες ένα κλειδί να ανοίγεις την πόρτα που θέλεις. Όμως δεν είναι όλα τύχη, αυτή είναι ένας μικρός παράγοντας. Να ποντάρεις σ’ εσένα, στη βελτίωση και  στην ολοκλήρωση του εγώ σου!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr