Αουρέλια: Ένα βιβλίο όλο μαγεία

Συντάκτης: Ιωάννα Καλλιοπίδου

Influence:

Ένα διαμάντι της φαντασίας, το ελιξίριο των μυθιστορημάτων… Από καιρό ακούω πως το βιβλίο αυτό θα αφήσει εποχή και χαίρομαι που έχω την δυνατότητα να πω και εγώ την γνώμη μου σε βιβλιόφιλους για την Αουρέλια της Ραφαέλλας Άννας Μπούχλα.

Δεν είναι πολλές μέρες που παρουσιάστηκε μέσω τρίτων η πρόταση να διαβάσω το νέο μυθιστόρημα της Ραφαέλλας Άννας Μπούχλα, που κυκλοφορεί εδώ και περίπου δύο μήνες από τις εκδόσεις Εντύποις.

Σαν δεινή βιβλιόφιλη μαγεύτηκα κατευθείαν από τον πρόλογο και την περίληψη, αν και το εξώφυλλο με είχε ήδη κερδίσει από την πρώτη ματιά.

Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν η περιέργεια να επεξεργαστώ αυτό το νέο εγχείρημα διότι, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και η Ελλάδα δεν έχει και πολλά ερεθίσματα από αυτό το λογοτεχνικό είδος.

Και κάπου σε αυτό το σημείο θέλω μέσα από αυτή την κριτική να δικαιώσω την προσπάθεια της νεαρής συγγραφέας, καθώς μέσα από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, την καθιστά σήμερα την ιέρεια της φαντασίας όπως ακούω από γνωστούς και φίλους που ήδη έχουν ταξιδέψει μέσω της «Αουρέλιας«.

Η υπόθεση όλο μυστήριο.

Ένα κορίτσι από το αίσθημα της απώλειας του πατέρα της, βρίσκεται αντιμέτωπο την ημέρα των γενεθλίων της με δολοφόνους που θέλουν να την σκοτώσουν.

Η ίδια δεν ανήκει στην πραγματικότητα, όντας απόγονος μιας κληρονομιάς που χρόνια τώρα την καθιστά το εκλεκτό παιδί στον αόρατο κόσμο και συγκεκριμένα την κρυστάλλινη γη, από όπου και προέρχεται.

Με την βία και χωρίς επιλογή, η πύλη της φαντασίας την απορροφά στον κόσμο αυτό, θέλοντάς την να κυνηγά την εκπλήρωση της προφητείας για να ελευθερωθεί από τα μακροχρόνια υποχθόνια σχέδια του Θεού Άριος, που την θέλει νεκρή, διεκδικώντας ό,τι δικό της.

Όμως δεν είναι μόνη της.

Σε αυτό το ταξίδι, συνοδοιπόρος της θα είναι ο άγνωστος σε εκείνη άνδρας με το όνομα Κάι, ο οποίος μέσα από ανατροπές, σε αντίξοες συνθήκες θα αποδειχτεί ο άνθρωπος κλειδί για το φινάλε της ιστορίας.

Εκστατικό, περιέργως ερωτεύσιμο, προκλητικά περιπετειώδες.

Ένα ταξίδι που δεν ξεκολλούσε από τα δύο μου χέρια, απορροφώντας κάθε σελίδα, διαβάζοντας την καμιά φορά και δύο φορές.

Ένα λιθαράκι της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Όλα τα συναισθήματα σε ένα.

Μίσος, πόνος, δολοπλοκίες, μυστικά, απόγνωση, χαρά, θάνατος, ενώνονται σε ένα μοναδικό ντελίριο εξελίξεων.

Η πλοκή, όχι όπως την περίμενα σαν κλασσική βιβλιοφάγος, αλλά ακόμη καλύτερη, γεμάτη ένταση, έρωτα και μίσος που συνεχώς μεγαλώνει από τους ήρωες ή προς μεγάλη μου έκπληξη σβήνει.

Το τέλος απρόβλεπτο, μεγαλειώδες, συγκινητικό και πολλά υποσχόμενο για μια ακόμη συναρπαστική συνέχεια.

Συντάκτης: Ιωάννα Καλλιοπίδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr