Άγχος και διατροφή στην εργασία

Συντάκτης: Βασιλική Γρηγορίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Άγχος και διατροφή στην εργασίαΣε αυτή τη δύσκολη οικονομία, ίσως δυσκολευόμαστε περισσότερο από ποτέ να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην εργασία. Τόσο το άγχος που παίρνουμε μαζί μας όταν πηγαίνουμε στην εργασία, καθώς και το άγχος που μας περιμένει στην εργασία είναι υψηλά – και οι εργοδότες, τα διευθυντικά στελέχη, οι εργαζόμενοι, το αισθάνονται όλη την ώρα.

Ενώ το άγχος είναι μια φυσιολογική «αντίδραση» του οργανισμού, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα μας και να μειώσει τη σωματική και συναισθηματική υγεία μας όταν γίνεται υπερβολικό. Έτσι είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους για να κρατήσουμε το στρες υπό έλεγχο.

Τι τρώμε και πίνουμε στο χώρο εργασίας έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας; Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώμε τουλάχιστον ένα γεύμα στο χώρο εργασίας κάθε ημέρα. Με κάποιο σχεδιασμό, και έξω από το πλαίσιο σκέψης, μπορούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα διατροφής που να υποστηρίζει τη βελτίωση της υγεία μας.

Πώς να παραμείνουμε υγιείς και χωρίς άγχος

  • Τρώτε ελαφρά γεύματα και σνακ κατά τις ώρες εργασίας. Επιλέγετε μικρές ποσότητες εύπεπτων τροφίμων. Αυτό προωθεί την εγρήγορση και μειώνει τα πεπτικά προβλήματα.
  • Πίνετε νερό και αφεψήματα. Με περιορισμό στα καφεΐνούχα και ζαχαρούχα ποτά.
  • Επιλέγετε τροφές που δεν είναι τηγανιτές, και προσοχή στο κρυμμένα λίπη που περιέχουν τα διάφορα σνακ. Επιλέγετε σνακ που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, καθώς και αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα.
  • Άγχος και διατροφή στην εργασίαΜη δουλεύετε αδιάλειπτα, ειδικά αν έχετε μια δουλειά γραφείου. Σηκωθείτε τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Αν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή, πλύνετε τα μάτια σας κάθε 30 έως 45 λεπτά για να τους δώσει επαρκή ανάπαυση.
  • Πάρτε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα ή τις κυλιόμενες σκάλες. Αυτό θα μπορεί να σας κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση.
  • Το στρες στην εργασία είναι ένα νέο φαινόμενο. Η φύση της εργασίας έχει αλλάξει κατά τον τελευταίο αιώνα και εξακολουθεί να αλλάζει. Το εργασιακό άγχος επηρεάζει την υγεία των οργανισμών. Ένας τρόπος για να μειωθεί το άγχος είναι να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας για 5-10 λεπτά την ημέρα. Αυτό θα χαλαρώσει το σώμα σας και θα ενισχύσει το μυαλό σας. Η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής στο χώρο εργασίας είναι σημαντική.

Συντάκτης: Βασιλική Γρηγορίου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr