Αντιμετωπίζοντας την καθιστική ζωή στο γραφείο

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Αντιμετωπίζοντας την καθιστική ζωή στο γραφείοΣτις ΗΠΑ το φαινόμενο της παχυσαρκίας στους ενήλικες φτάνει το 70%. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, έχουν κάνει την καθιστική ζωή καθημερινότητά τους. Με οκτώ ώρες πάνω σε μια καρέκλα σε καθημερινή βάση, είναι απίθανο να συναντήσει κανείς ιδιαίτερα αθλητικά άτομα σε εργασιακούς χώρους. Πώς μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;

Υπάλληλος του Πανεπιστημίου του Μισούρι, κατάφερε να χάσει κιλά με μια πρόσφατη εφεύρεση, κατά την οποία εργάζεται κάνοντας ταυτόχρονα διάδρομο! Πρόκειται για συνεχές περπάτημα σε μικρή ταχύτητα (3.2 χλμ/ώρα), με το οποίο καταφέρνει να κάψει ακόμα και 100 θερμίδες σε διάστημα μιας ώρας.

Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα που κάθονται για περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα στο γραφείο, εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από όσους κάθονται μόνο τρεις ώρες. Για την υγεία σας λοιπόν, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω μεθόδους:

  • Κινηθείτε. Προσπαθήστε να σηκώνεστε από το γραφείο, όσο συχνότερα μπορείτε. Προχωρήστε για να μιλήσετε με έναν συνάδελφο αντί να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ή το τσατ. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατάτε όσο μιλάτε στο τηλέφωνο ή να σηκώνεστε συχνά για να πετάτε σκουπίδια.
  • Όργανα γυμναστικής. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διακριτικά όργανα, όπως το stepper. Βάλτε το κάτω από το γραφείο σας, για να καίτε έως 100 θερμίδες σε μισή ώρα χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το γραφείο.
  • Κάτω από το γραφείο. Τεντώστε και χαλαρώστε τα γόνατά σας. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε ενεργά ανοιγοκλείνοντας τα όσο πιο συχνά μπορείτε.
  • Καρέκλα. Εκτός από το να σηκώνεστε από αυτή, δοκιμάστε να τη χρησιμοποιήσετε για να γυμναστείτε! Στηριχτείτε στα μπράτσα της καρέκλας και πραγματοποιήστε βυθίσεις για να γυμνάσετε τους δικέφαλούς σας.
  • Υπενθυμίσεις. Φροντίστε να σηκώνεστε ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την καρέκλα για να κάνετε μια άσκηση ή έστω για λίγο περπάτημα. Βάλτε υπενθυμίσεις στο κινητό σας για να κάνετε τα μικρο- διαλείμματά σας.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr