Αντηλιακό προσώπου πάντα και παντού!

Συντάκτης: Δήμητρα Καλτάκη

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και ταυτόχρονα η πανοπλία του, αφού προστατεύει το εσωτερικό του από οτιδήποτε υπάρχει στον έξω κόσμο. Όμως τα τμήματά του που δεν καλύπτονται από τα ρούχα είναι διαρκώς εκτεθειμένα στις περιβαλλοντικές συνθήκες και μοιραία επηρεάζονται. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε όλο τον χρόνο χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

Η λύση είναι μία: Αντηλιακή όλο τον χρόνο

Σίγουρα ξέρετε ήδη για τα οφέλη της αντηλιακής προστασίας, καθώς και για το πόσο βλαβερός και επικίνδυνος είναι ο ήλιος μας. Είμαστε αρκετά τυχεροί σαν Έλληνες να ζούμε σε μία χώρα που έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τον ήλιο μας σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου. Όλοι μας φοράμε αντηλιακό όταν βρισκόμαστε στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνουμε όμως το ίδιο και όταν δεν βρισκόμαστε εκεί; Συνήθως όχι… με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε την επιδερμίδα μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ορατά από την πρώτη κιόλας φορά, αλλά με τον καιρό το σπάσιμο της επιδερμίδας, οι ρυτίδες και οι πανάδες, πολλές φορές ακόμη και τα σπυράκια για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, θα μας κάνουν να μετανιώσουμε όλες εκείνες τις φορές που φύγαμε από το σπίτι μας χωρίς την αντηλιακή προσώπου μας!

Καλό θα ήταν να τοποθετούμε αντηλιακή προσώπου όλο το χρόνο, ακόμη και τους μήνες που δεν «καίει» ο ήλιος. Ο ήλιος, μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας χωρίς να το καταλάβουμε, και σαν γυναίκες ένα σπασμένο και ταλαιπωρημένο πρόσωπο είναι το τελευταίο που θα θέλαμε. Καλό λοιπόν θα ήταν, να επιλέξεις μία αντηλιακή την οποία θα μπορείς να φοράς όλη μέρα, κάθε μέρα.

Θέλεις λοιπόν μία αντηλιακή που να προσφέρει φυσικό και ματ αποτέλεσμα, αλλά και ενυδάτωση. Η δική μου άποψη; Να έχει και λίγο χρώμα έτσι ώστε να αποφεύγεις να επιβαρύνεις το πρόσωπό σου καθημερινά με foundation.

Υπάρχουν στο εμπόριο πάρα πολλές αντηλιακές, οι οποίες πέρα από την αντηλιακή προστασία, έχουν βελούδινη υφή και χρώμα, με σκοπό να αντικαταστήσουν τα make up. Και όχι μόνο αυτό, υπάρχουν διαφορετικές για κάθε τύπο δέρματος, άλλες για ευαίσθητες επιδερμίδες με ακμή ή τάση ακμής, άλλες για επιδερμίδες ταλαιπωρημένες στο βάθος του χρόνου. Μπορείς λοιπόν, με μία επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο σου να βρεις και εσύ ποια σου ταιριάζει!

Συντάκτης: Δήμητρα Καλτάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.