Ανοιξιάτικες ιδέες διακόσμησης!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τζίμα

Η άνοιξη έφτασε και έχει έρθει η ώρα να διαμορφώσουμε κατάλληλα τους χώρους του σπιτιού μας με μια πιο ανάλαφρη και ανοιξιάτικη διάθεση, που θα μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την άνοιξη ακόμη και εντός σπιτιού. Σταδιακά επανερχόμαστε στην κανονικότητα της ζωής μας. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την αλλαγή στο σπίτι μας.

Ας δούμε μερικούς τρόπους να διακοσμήσουμε πολύ εύκολα και οικονομικά τους χώρους μας με μια πιο ευδιάθετη και ανοιξιάτικη πινελιά:

# Έντονα χρώματα με σχήματα ή φλοράλ

Επιλέξτε μαξιλαροθήκες και υφάσματα για τον καναπέ, το κρεβάτι και τις πολυθρόνες σας με ζωηρά χρώματα που θυμίζουν άνοιξη. Προτιμήστε τα φλοράλ σχέδια, με λουλούδια ή σχήματα σε έντονα χρώματα που θα κάνουν αντίθεση με το χρώμα του καναπέ και του σαλονιού σας. Ιδιαίτερα σε έναν λευκό καναπέ τολμήστε να βάλετε μαξιλάρια ή ριχτάρια σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του κόκκινου.

#Κάδρα

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα ράφια στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας με μικρά ή μεγάλα κάδρα και κορνίζες τα οποία να απεικονίζουν λουλούδια ή άλλα σχήματα και πινελιές. Προτιμήστε να τα τοποθετήσετε σε κάποιο μέρος του σπιτιού με λευκό ή ανοιχτόχρωμο τοίχο, για να κάνει μεγαλύτερη αντίθεση, και τοποθετήστε στο ίδιο μέρος και άλλα πολύχρωμα αντικείμενα, που θα συνοδεύουν τα κάδρα και θα ολοκληρώνουν την εικόνα στο χώρο.

#Λουλούδια παντού

Διακοσμήστε όλους τους χώρους του σπιτιού σας με λουλούδια εσωτερικού χώρου κατά προτίμηση, έτσι ώστε να δώσετε μια ανοιξιάτικη νότα στο σπίτι, που, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χρώματα που θα βάλετε, θα δημιουργήσουν μια καλαίσθητη εικόνα με μια ευχάριστη διάθεση. Βάλτε μικρές γλάστρες πάνω σε ραφάκια ή τραπεζάκια, ενώ μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε λουλούδια μέσα σε λεπτά βαζάκια φαγητού που δεν χρησιμοποιείτε, σε ποτήρια ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος σάς αρέσει.

#Ομπρέλες

Μια εναλλακτική ιδέα διακόσμησης με άρωμα άνοιξης είναι η χρήση μιας ομπρέλας που μέσα θα περιέχει λουλούδια. Μπορείτε να την κρεμάσετε στην εξώπορτα του σπιτιού σας ή ακόμη και μέσα στο σπίτι. Πάρτε μια παλιά και κατά προτίμηση χρωματιστή ομπρέλα και, χωρίς να την τροποποιήσετε καθόλου, και όπως είναι κλειστή, τοποθετήστε μέσα σε αυτήν μπόλικα λουλούδια της αρεσκείας σας και κρεμάστε την όπου εσείς νομίζετε ότι θα ταιριάζει καλύτερα.

#Κουρτίνες

Αν σας αρέσουν τα φλοράλ χρώματα στα υφάσματα, αγοράστε κουρτίνες κυρίως σε φλοράλ χρώματα που να ταιριάζουν και να κάνουν αντίθεση με τους τοίχους του δωματίου ή του σαλονιού σας. Θα κάνει όλο το χώρο πιο φωτεινό και θα σας φτιάχνει τη διάθεση με το που θα ανοίγετε τα μάτια σας.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τζίμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.