Άνοιξε το πρώτο καφέ για γατόφιλους!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η πρώτη καφετέρια με… γάτες έκανε την εμφάνισή της στην Αυστρία και έχει ήδη κινήσει όλα τα βλέμματα πάνω της! Ο Βιεννέζικος καφές και μια μεγάλη συντροφιά από γάτες υποδέχονται τους πελάτες του ιδιαίτερου “Cafe Neko”, μιας επιχείρησης που λατρεύει τα αιλουροειδή κατοικίδια. Πηγή έμπνευσής της πρωτότυπης ιδέας ήταν η Ιαπωνία και η Ταϊβάν, όπως δηλώνει η ιδιοκτήτριά του, Τακάκο Ισιμίτσου, όπου ήδη λειτουργούν διάφορα μέρη, αφιερωμένα σε όσους συνηθίζουν να περνούν την ώρα τους με την παρέα μιας γάτας. Είναι βασικά ένα ιδιαίτερο καφέ, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας και να παίξετε με τα γατάκια!

Ακριβώς στο κέντρο της Βιέννης, η καφετέρια προκαλεί το ενδιαφέρον των περαστικών, αφού οι έξι γάτες της έχουν βρει το δικό τους καταφύγιο. Όπως αναφέρει και το site του καφέ, ο τρυφερός Μόριτζ και η παιχνιδιάρα Σόνια, που αντιδρά να δεν την λάβουν υπόψη τους, αποσπούν την περισσότερη προσοχή των πελατών. Ως το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, η ιδιαίτερη καφετέρια έδωσε ένα ζεστό σπιτικό σε έξι γάτες που κατοικούσαν σε καταφύγιο ζώων. Σύμφωνα με την Ισιμίτσου, ο χώρος είναι ιδανικός για όσους ζουν μόνοι ή ταξιδεύουν πολύ και έτσι δεν μπορούν να μπουν στη διαδικασία υιοθεσίας ενός κατοικίδιου.

Το πρώτο “Cat Café” άνοιξε το 1998, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν και το πρώτο ιαπωνικό του είδους στην Οσάκα το 2004. Αν και πολλοί έχουν επιφυλάξεις για τα ζητήματα υγιεινής, οι νόμοι όσον αφορά την καθαριότητα είναι πολύ αυστηροί και υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να συμμορφώνονται με μια σειρά από κανονισμούς, όπως είναι ο περιορισμός του χρόνου επαφής με τις γάτες. Η ιδέα για τις καφετέριες με γάτες εξαπλώθηκε με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους στο θέμα της εγκατάλειψης των κατοικίδιων…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.