Ανεπανάληπτη διάκριση για Έλληνα φοιτητή του ΕΚΠΑ σε μαθηματικό διαγωνισμό!

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Ο  Έλληνας φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών  που κατάφερε να διακριθεί σε διαγωνισμό μαθηματικών, ανάμεσα σε 350 φοιτητές από όλο τον κόσμο, ονομάζεται Γεώργιος Κοτσοβόλης!

Ανεπανάληπτη διάκριση για Έλληνα φοιτητή του ΕΚΠΑ σε μαθηματικό διαγωνισμό!

Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης

Ο εν λόγω φοιτητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου στη περιοχή του  Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Να αναφέρουμε ότι το International Mathematics Competition, αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό για φοιτητές και διοργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται τα τελευταία 25 χρόνια σε χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, ενώ τα τελευταία 9 χρόνια πραγματοποιείται στη Βουλγαρία. Να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που Γο ιώργος Κοτσοβόλης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του ΕΚΠΑ!

Παρ όλα αυτά δεν θα πρέπει να αδικήσουμε και άλλους  φοιτητές του ΕΚΠΑ που παλαιοτέρα είχαν επίσης διακρίσεις σε παρεμφερείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, ωστόσο κανένας από εκείνους δεν είχε κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού.

Η διαδικασία του διαγωνισμού είχε ως εξής: Οι φοιτητές που συμμετείχαν καλούνταν  να επιλύσουν συνολικά 10 προβλήματα σε 2 μέρες, και συγκεκριμένα 5 τη μέρα. Ο Γιώργος Κοτσοβόλης ανεδείχθη τελικά ο καλύτερος από όλους και οδήγησε τη χώρα μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…