Άνδρος: Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το νησί της Ελλάδας στις τηλεοπτικές οθόνες της Ρουμανίας

Συντάκτης: Flowmagazine

Εντυπωσιάζει η Άνδρος το τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας το τελευταίο διάστημα, μέσα από τη δημοφιλή εκπομπή «Cap Compas», που θεωρείται η παλαιότερη και η πιο καθιερωμένη ταξιδιωτική εκπομπή της ρουμάνικης τηλεόρασης.

Η εκπομπή καλύπτει προορισμούς από όλο τον κόσμο και δίνει έμφαση σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού, κουλτούρας, παράδοσης, γαστρονομίας και αυθεντικότητας.

Το εκτενές επεισόδιο για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων προβάλλει το εντυπωσιακό εύρος δυνατοτήτων του προορισμού. Η μοναδική αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά, τα κρυστάλλινα νερά, η άγρια φυσική ομορφιά, το εκτενές περιπατητικό δίκτυο, τα μοναστήρια, η γαστρονομία και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά «πρωταγωνιστούν» στο επεισόδιο που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και τη στήριξη του δικτύου CTN Andros.

Σημειώνεται πως η κάθε νέα εκπομπή «Cap Compas» κάνει πρεμιέρα στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ρουμανίας, TVR2 και μετά επαναπροβάλλεται και στα υπόλοιπα κανάλια του δικτύου σε Ρουμανία αλλά και Μολδαβία. Εκτιμάται πως σε μια περίοδο 3 μηνών η κάθε εκπομπή προβάλλεται δεκάδες φορές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων από τη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι, η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει αγαπημένο προορισμό για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες το 2023. «Υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Άνδρου σε καθιερωμένες, αλλά και νέες αγορές. Ήδη παρατηρείται μια αξιόλογη δυναμική για τον προορισμό το 2023 που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…