Άνδρες ή γυναίκες έχουν ισχυρότερη ερωτική επιθυμία; Την απάντηση δίνει νέα μελέτη

Συντάκτης: Flowmagazine

Τι ανακάλυψαν επιστήμονες εξετάζοντας δεδομένα από εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές όλων των ηλικιών, από πολλές χώρες του κόσμου; Ποιο ήταν το κοινό συμπέρασμα;Η ερωτική επιθυμία παρουσιάζει έντονη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων όπως αναφέρουν σχετικά οι επιστήμονες.

Το πιο απρόσμενο εύρημα της μελέτης ήταν ότι οι παρατηρούμενες διαφορές ήταν οι ίδιες στις διάφορες χώρες, ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες. Ήταν επίσης οι ίδιες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Εν συντομία, η μελέτη έδειξε πως οι άνδρες κατά κανόνα έχουν πολύ ισχυρότερη ερωτική επιθυμία απ’ ό,τι οι γυναίκες. Συνολικώς, οι άνδρες περνούν πολύ περισσότερη ώρα:

  • Κάνοντας σκέψεις που αφορούν το σεξ
  • Έχοντας φαντασιώσεις για το σεξ
  • Νιώθοντας ερωτική επιθυμία

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως οι άνδρες αυνανίζονται πολύ περισσότερο απ’ όσο οι γυναίκες. «Η εντονότερη ερωτική επιθυμία των ανδρών μοιάζει να είναι ένα παγκόσμιο, πανανδρικό φαινόμενο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Julius Frankenbach, διδακτορικός φοιτητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Saarland, στο Σάαρμπρυκεν της Γερμανίας.

Άνδρες ή γυναίκες έχουν ισχυρότερη ερωτική επιθυμία; Την απάντηση δίνει νέα μελέτη

Τι έδειξε η μελέτη;

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Psychological Bulletin, που εκδίδει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA). Όπως γράφουν οι ερευνητές, εξέτασαν τα ευρήματα 211 προγενέστερων κλινικών μελετών, οι οποίες είχαν διεξαχθεί μετά το 1996. Στις μελέτες συμμετείχαν 621.463 εθελοντές, ηλικίας 14 ετών και άνω.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο διεξαγωγής κάθε μελέτης. Ύστερα έλαβαν υπ’ όψιν τις μεθοδολογικές διαφορές μεταξύ τους και έπειτα εξέτασαν τα δεδομένα για την ερωτική επιθυμία ανδρών και γυναικών.

Το συμπέρασμά τους ήταν πως η ανδρική ερωτική επιθυμία είναι ισχυρότερη από τη γυναικεία με μία διαφορά που είναι «μέτρια προς υψηλή».

Ωστόσο, αυτό είναι ένας γενικός κανόνας, που έχει αρκετές εξαιρέσεις, σπεύδει να διευκρινίσει ο κύριος Frankenbach. «Υπολογίζουμε ότι περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες έχει εντονότερη ερωτική επιθυμία από τον μέσο άνδρα», εξηγεί. «Οι τρεις στις τέσσερις όμως έχουν πολύ χαμηλότερη».


Διαβάστε επίσης :Ποιοι παράγοντες μειώνουν την ερωτική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες


Άνδρες ή γυναίκες έχουν ισχυρότερη ερωτική επιθυμία; Την απάντηση δίνει νέα μελέτη

Η σεξουαλικότητα αποτελεί ευαίσθητο θέμα για πολλούς

Η σεξουαλικότητα είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, παραδέχονται οι ερευνητές. Γι’ αυτό και υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να μην είναι εντελώς ακριβείς οι αυτοαναφορές των εθελοντών για το πόσο συχνά σκέφτονται ή κάνουν σεξ.

«Υπήρξαν κάποιες τέτοιου είδους ενδείξεις, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων», εξήγησε ο κύριοςFrankenbach. «Οι απαντήσεις μερικών ανδρών ήταν σχεδόν εξωπραγματικές, με την κοινή λογική».

Παρόλα αυτά, ούτε καν οι υπερβολές δεν ήταν αρκετές για να εξηγήσουν τις διαφορές που καταγράφονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γι’ αυτό εκτιμάται πως «η διαφορά στην ερωτική επιθυμία των δύο φύλων είναι απολύτως αληθινή».

Πώς θα μπορούσε να εξηγείται αυτή η διαφορά; Η βιολογία ασφαλώς παίζει ρόλο, αλλά μόνη της δεν μπορεί να την εξηγήσει εξ ολοκλήρου, απαντά. Το πιθανότερο είναι πως πηγάζει από την πολύπλοκη αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αφενός οι κοινωνικοί κανόνες, οι ρόλοι και η μάθησηαφετέρου η γενετική, η φυσιολογία και η βιολογία του ανθρώπου.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…