Αναζητώντας το ταίρι μας στον κόσμο

Συντάκτης: Flowmagazine

Ψάχνουμε τη θέση μας στον κόσμο όλη μας τη ζωή. Και το κάνουμε γνωρίζοντας ότι η θέση αυτή δεν είναι αυθύπαρκτη, μα ούτε και αυτόφωτη. Είμαστε οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και, κυρίως, οριζόμαστε από τη σχέση μας με την αγάπη.

Το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα αυτό που περίμενες.

Όταν σκέφτεσαι τον αριθμό των ανθρώπων που υπάρχουν στον πλανήτη Γη, η προοπτική να γνωρίσεις τον άνθρωπο της ζωής σου μοιάζει απίστευτα δύσκολη. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε βοήθεια.

Μία νέα έρευνα από το Report Linker μάς έδωσε κάποιες χρηστικές γνώσεις για τον κόσμο των σχέσεων και το πώς οι άνθρωποι γνωρίζουν, τελικά, το άλλο τους μισό. Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τις ζωές μας, τα αποτελέσματα της έρευνας, ομολογουμένως, μας εξέπληξαν.

Η έρευνα βρήκε πως ο δημοφιλέστερος τρόπος που τα παντρεμένα (ή και όχι) ζευγάρια γνωρίστηκαν ήταν μέσω κοινών φίλων, με το 39% ανάμεσα σε 551 online συμμετέχοντες να διαλέγουν αυτή την επιλογή.

Η γνωριμία στη δουλειά ήρθε δεύτερη (15%), ενώ ακολούθησαν τα μπαρ, τα καφέ και άλλοι δημόσιοι χώροι (12%), τα σπορ και τα χόμπι (9%) και, τέλος, το διαδίκτυο και τα dating apps (8%).

«Tα νέα είναι ακόμα καλύτερα γι’ αυτές τις σχέσεις, είτε το ζευγάρι είναι παντρεμένο είτε όχι, αφού φαίνεται πως έχουν διάρκεια στο χρόνο. Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες είναι μαζί για περισσότερο από 7 χρόνια» προσθέτει το Report Linker. «Αν και το Διαδίκτυο άλλαξε τον τρόπο που ψάχνουμε “το ένα και μοναδικό ταίρι”, δεν έχει εξαλείψει τις δοκιμασμένες και παραδοσιακές μεθόδους».

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…