Αναβαθμίστε το ακίνητό σας φτιάχνοντας roof garden

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα roof gardens αυξάνουν την αξία και τη διάρκεια ζωής του ακινήτου σου, προστατεύοντάς το από καιρικά φαινόμενα και αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας. Επιπλέον, προσφέρουν 50% εξοικονόμηση από θέρμανση και ψύξη!

  • Δεν κάνεις απλά «το κομμάτι σου» με ένα roof garden! Ταυτόχρονα αυξάνεις  την αξία του ακινήτου σου! 

Ένας σημαντικός λόγος να σκεφτείς τη δημιουργία roof garden είναι η αύξηση που προκύπτει στην εμπορική αξία των κτιριακών εγκαταστάσεων (εργοστάσια, αποθήκες, γραφεία κλπ) αλλά και στην αντικειμενική τους αξία, λόγω της υψηλής βαθμονόμησής τους στην ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου.

  • Τα roof gardens απορροφούν την ακτινοβολία, εμποδίζουν τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και προστατεύουν το κτίριο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια ζωής του!

Η πράσινη στέγη μπορεί να προστατέψει τα υποκείμενα μονωτικά υλικά του κτιρίου (θερμομονωτικά, υγρομονωτικά) από τις φθορές της ηλιακής ακτινοβολίας, της υπεριώδους ακτινοβολίας και των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας. Αυτό διότι τα φυτά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία για τις διεργασίες τους όπως η φωτοσύνθεση, προστατεύοντας, έτσι, το κτίριο και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής της μόνωσης. Επιπλέον, το roof garden προστατεύει από ακραία καιρικά φαινόμενα το κέλυφος όπως είναι ο άνεμος, το χαλάζι και οι δυνατές βροχές, ενώ, μειωμένος είναι και ο κίνδυνος για πυρκαγιά.

  • Ενισχύουν την ηχομόνωση!

Ο ανακλώμενος ήχος στην επιφάνεια της οροφής απορροφάται από τη μαλακή επιφάνεια των φυτών. Η ένταση του ήχου στο κτίριο μπορεί να μειωθεί έως και 8 dB, γεγονός που παρέχει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα για την επιλογή του «πράσινου» δώματος.

  • Παρά το κόστος του, με το roof garden εξοικονομείς περίπου 50% από θέρμανση και ψύξη! Σε συμφέρει!  

Εξοικονομούμε όλο το χρόνο. Τα φυτά απορροφούν την ζέστη και οι επιπλέον στρώσεις από χώμα πάνω στην οροφή προσφέρουν έξτρα θερμομόνωση. Ακόμα και ο ακίνητος αέρας μέσα στο χώμα λειτουργεί σαν ένα ακόμα υλικό για θερμομόνωση. Έτσι κερδίζεις έως και 50% σε χρήμα, αφού έχουμε πολύ λιγότερες απώλειες χειμώνα -καλοκαίρι.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια ταράτσα 100τμ. 
Οι τιμές των roof gardens κυμαίνονται στα 30Ε /τμ άρα θα χρειαστούν περίπου 3.000 ευρώ στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Την ίδια ώρα όμως είπαμε κερδίζεις 50% από θέρμανση και ψύξη δηλαδή περίπου 800 ευρώ το χρόνο. Αν σκεφτείς  και αυτά που κερδίζεις από μειωμένα έξοδα συντήρησης και βαψίματος αποσβένεις σε 3 χρόνια και από κει και πέρα έχεις κέρδος για πάντα.

Πηγή: 4green.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…