Ανάπτυξη εφαρμογής διάθεσης προϊόντων από το Δήμο Παλλήνης

Συντάκτης: Flowmagazine

Στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων ο Δήμος Παλλήνης αποφάσισε να παρέμβει στο καταναλωτικό κίνημα με τη διαμεσολάβηση μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Συγκεκριμένα, ο δήμος έρχεται σε επαφή με παραγωγούς ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές, χωρίς μεσάζοντες, παρέχοντας την υλικοτεχνική υποδομή και συντονίζοντας τη διαδικασία.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τους δημότες και της ανάγκης βελτιστοποίησης της διαδικασίας σε οικονομικούς αλλά και χρονικούς όρους, ο δήμος προέβη στην ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα απλοποιήσει, διευκολύνει και αυτοματοποιήσει τη διαδικασία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι ο πρώτος φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης που προχωρά στη δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής προκειμένου να στηρίξει τις παρεμβάσεις μας στο καταναλωτικό κίνημα.

Συγκεκριμένα με τη χρήση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα αναπτύχθηκε ένα διαδικτυακό εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο δημότη να ενημερώνεται για τις τρέχουσες διανομές προϊόντων, να προβαίνει σε παραγγελίες, να επεξεργάζεται τις παραγγελίες του, να εκτυπώνει αποδεικτικά παραγγελίας, και να εκδηλώνει ενδιαφέρον για προϊόντα που θα ήθελε να διανεμηθούν. Ταυτόχρονα, οι προμηθευτές μπορούν να πληροφορούν το Δήμο για τα προϊόντα τους καταγράφοντάς τα στην ειδική φόρμα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό και δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα εργαλείο στον πολίτη για την καλύτερη εξυπηρέτησή του και ένα εργαλείο στο Δήμο για να διαχειρίζεται αποδοτικότερα τα αιτήματα των πολιτών και να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

Την εφαρμογή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε μέσω του site www.pallini.gr

είτε απευθείας στη διεύθυνση www.marketpallinis.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…