Αναμνηστικά ευρώ για συλλέκτες

Συντάκτης: Flowmagazine

Δέκα χρόνια κλείνει το ευρώ ως εθνικό μας νόμισμα στις αρχές του 2012 και ήδη ετοιμάζονται αναμνηστικά κέρματα για συλλέκτες και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο κατατέθηκε ήδη στο συμβούλιο της επικρατείας, παρά το γεγονός ότι η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη διαδικασία ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.

Τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των δύο ευρώ θα κοπούν σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου με διαφορετική παράσταση από τα κυκλοφορούντα κέρματα της αξίας αυτής. Περιμετρικά στο δακτύλιο του νέου κέρματος θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στον πυρήνα του θα υπάρχει μια πολυσύνθετη παράσταση με κεντρικό άξονα τη Γη. Η παράσταση αυτή συμβολίζει τον τρόπο κατά τον οποίο το ευρώ έχει καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης κατά την τελευταία δεκαετία και τη σημασία του για τις ζωές των κοινών ανθρώπων. Στην παράσταση αυτή απεικονίζονται άνθρωποι (κόσμος), πλοίο (εμπόριο), εργοστάσιο (βιομηχανία) και αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (ενέργεια). Περιμετρικά και στο κέντρο θα αναγράφεται «Ελληνική Δημοκρατία» και τα έτη 2002 – 2012.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…