Ανάμεσα στο φόβο και στο θάρρος

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη

Όσα περισσότερα έχουμε – νιώθουμε και κρατάμε – άλλο  τόσο φοβόμαστε μην τα  χάσουμε.

Όσο πιο πολύ μας ανήκει κάτι ή όσο πιο πολύ μας είναι απαραίτητο, ζούμε κάτω από τον φόβο μην το χάσουμε, μην έρθει εκείνη η στιγμή που δεν μας ακολουθεί, όπως κάποτε ήταν. 

Η κάθε προσπάθεια που δίνουμε για να καλύψουμε τα οποία «κενά». Σχηματίζουν την άγνωστη δύναμη – που τελικά όλοι έχουμε μέσα μας.

Υιοθετούμε  έναν άλλον ρόλο, από εκείνον που χαράζαμε. Διαπιστώνουν στα ξαφνικά τόσα πολλά , όλα τα ένστικτα μας αντιλαμβάνονται – τον τρόπο που πρέπει να «αμυνόμαστε» . Όταν συνειδητοποιούμε πως έχει έρθει- ο καιρός να αφήσουμε πίσω και τα πιο «αγαπημένα μας κομμάτια».

Κι  όλα αυτά γιατί; Ανέκαθεν η ζωή  ήταν και είναι μια <<πληθώρα προκλήσεων – με ατελείωτες δοκιμασίες – και μ’ ένα συνεχόμενο παιχνίδι – ανάμεσα στο φόβο και στο θάρρος μας >>. 

Οπότε λοιπόν, ας μην περιστρεφόμαστε με επιφανειακές ανησυχίες, μέσα από διάφορες δικαιολογίες σχετικά με το γιατί «ήρθαν τα πράγματα έτσι – κι όχι αλλιώς. Κάποιες φορές, είναι πραγματικά ανάγκη, να μην γνωρίζουμε. 

Απλά και μόνο να προχωράμε, όσο αναπάντεχα κι αν ήταν όλα. Ας σκεφτούμε το γεγονός  ότι μέσα από τα ανάμικτα συναισθήματα ανακαλύπτουμε τρόπους που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι διαθέτει κι ο δικός μας εαυτός.

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.