Ανακυκλωμένο χαρτί: το αξεσουάρ του εκτυπωτή μας

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Υπάρχουν διάφορα οικολογικά προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί. Τι πιο προσιτό και εύκολο από το να αγοράζουμε ανακυκλωμένο χαρτί και για τον εκτυπωτή μας;

Το ανακυκλωμένο υλικό

Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι γνωστοί μπλε κάδοι βρίσκονται σε κάθε γειτονιά. Πολλές εταιρείες και υπηρεσίες προωθούν την ανακύκλωση, η οποία είναι βασικό εργαλείο για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομία στις πρώτες ύλες. Ενώ, όμως, πάρα πολλοί υιοθετούμε πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον και νοιαζόμαστε για τα απορρίμματα, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που έχουν στραφεί στο ανακυκλωμένο χαρτί για σημειωματάρια, βιβλία και χαρτί εκτύπωσης. Μετά από τόσο ντόρο για την κλιματική αλλαγή και τόσο μελάνι που έχει χυθεί για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι καιρός το ανακυκλωμένο χαρτί να μπει παντού στην καθημερινότητα μας αποδεικνύοντας την οικολογική μας συνείδηση. Το να αντικαταστήσουμε το πακέτο των 500 Α4 με ανακυκλωμένο χαρτί απαιτεί μόνο μια αναζήτηση μέσω Διαδικτύου για τις σχετικές μάρκες και μια παραγγελία στο πλησιέστερο κατάστημα. Όλες οι μεγάλες αλυσίδες πωλούν και ανακυκλωμένο χαρτί, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, ειδικά σε επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η σωστή χρήση

Το ανακυκλωμένο χαρτί έχει άριστη ποιότητα και χρώμα και δεν αλλάζει σε τίποτα το τελικό αποτέλεσμα εκτύπωσης. Αξιοποιεί τη χαρτόμαζα που απομένει μετά τη χρήση καινούργιου χαρτιού και δίνει δεύτερη ζωή στο υλικό αποτρέποντας την κοπή νέων δέντρων. Μη χάνετε άλλον χρόνο: μελετήστε την τοπική σας αγορά, και κυρίως τα ηλεκτρονικά μέσα πώλησης, και βρείτε τις οικολογικές λύσεις που σας ταιριάζουν. Με λίγη παραπάνω μελέτη και προσοχή, θα εξελιχτείτε σε συνειδητοποιημένους οικολόγους καταναλωτές, με πρόνοια για το περιβάλλον και σύνεση στην κατανάλωση κάθε τύπου προϊόντος. Εξάλλου, η ανακύκλωση δεν αρκεί· χρειάζεται και η οικονομία στη χρήση και η επαναχρησιμοποίηση, για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να σωθούν οι εξαντλούμενοι φυσικοί πόροι της Γης.

Μια απλή απόφαση

Το ανακυκλωμένο χαρτί είναι μια απλή σχετικά επινόηση, που μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνοι σας αν παρακολουθήσετε σχετικά βίντεο που εξηγούν πώς να φτιάξετε το δικό σας ανακυκλωμένο χαρτί. Οι εταιρείες που το παράγουν είναι αξιόπιστες και είναι ευκαιρία να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας και να μην αγοράσετε ξανά καινούργιο χαρτί. Μην αναβάλλουμε άλλο τις προσπάθειες μας και μη μεταθέτουμε τις ελπίδες μας στο αύριο. Από σήμερα το ανακυκλωμένο χαρτί μπορεί να είναι το απαραίτητο αξεσουάρ του σπιτιού και του γραφείου μας. Ο πλανήτης κινδυνεύει, τα δάση λιγοστεύουν και το οξυγόνο χρειάζεται μια σωστή οικολογική ισορροπία. Μειώστε μόνοι σας το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προστατέψετε το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές. Η Φύση θα σας ευγνωμονεί!

 

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…