Ανακάμπτοντας μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Ο χωρισμός μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες και συναισθηματικά δραματικές εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Όταν αντιμετωπίζετε έναν δύσκολο χωρισμό, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανακάμψετε και να προχωρήσετε μπροστά.

Δείτε ποιές είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές για την ανάκαμψη μετά από ένα χωρισμό:

Δεχτείτε τα συναισθήματά σας: Είναι φυσιολογικό να νιώθετε θλίψη, οργή, απογοήτευση και άλλα διάφορα συναισθήματα μετά από ένα χωρισμό. Δεν πρέπει να αποφεύγετε αυτά τα συναισθήματα, αλλά να τα δεχθείτε και να τα εκφράσετε.

Επίσης τα αρνητικά συναισθήματα δείχνουν και τις ανάγκες μας οι οποίες έχουν υποστεί πλήγμα. Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε;

Ζητήστε υποστήριξη: Συζητήστε με φίλους, οικογένεια και, αν απαιτείται, επαγγελματία ψυχολογικής υποστήριξης για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια αν την χρειάζεστε. Αντιθέτως είναι αναγκαίο ώστε να ανακάμψετε γρήγορα και να επιστρέψετε στις χαρούμενες μέρες.

Φροντίστε για τον εαυτό σας: Δείξτε αγάπη και φροντίδα στον εαυτό σας. Προσέχοντας την υγεία σας, την διατροφή σας και μέσα από την άσκηση, μπορείτε να βελτιώσετε την συνολική σας ευεξία.

anakamptontas_meta_apo_enan_dyskolo_xorismo

Επίσης θα νιώθετε πιο όμορφα με τον εαυτό σας και θα απασχολείτε το μυαλό σας, ώστε να ξεφεύγετε από τις δυσάρεστες σκέψεις.

Δημιουργήστε νέους στόχους: Ένας χωρισμός μπορεί να είναι μια ευκαιρία να επανεξετάσετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους. Δημιουργήστε νέους στόχους και προσπαθήστε να επιτύχετε κάτι που σας ενδιαφέρει.

Ακόμα και το να βρείτε μια καινούρια σχέση ή να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας είναι ένας καινούριος στόχος.

Επανεξετάστε τη σχέση: Μπορείτε να αναλύσετε τον χωρισμό και να κατανοήσετε τι πήγε λάθος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε από την εμπειρία σας και να σκεφτείτε τι θα ζητήσετε από τις επόμενες σχέσεις σας.

Δώστε χρόνο: Η ανάκαμψη μετά από ένα χωρισμό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται χρόνος για να επουλώσετε τις πληγές και να προχωρήσετε.

anakamptontas_meta_apo_enan_dyskolo_xorismo

Κατανοήστε ότι είστε πολύτιμοι: Ο χωρισμός δεν ορίζει την αξία σας. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει πολλά να προσφέρει στον κόσμο. Κατανοήστε τι αξίζετε και προσπαθήστε να αναστηλώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Ο χωρισμός μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει ευκαιρία για ανάπτυξη και ανακάλυψη του εαυτού σας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορείτε να ανακάμψετε και να ξεπεράσετε έναν δύσκολο χωρισμό.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.