Ανακαλύφθηκε το 4ο είδος σοκολάτας και είναι ροζ!

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Μετά τα τελευταία trends και τις εμμονές που θέλουν το φαγητό σε έντονα χρώματα που αναδεικνύουν η κάμερα και οι φωτογραφίες του instagram – όπως το μαύρο παγωτό και τα μαύρα burgers, τα μωβ τρόφιμα χρωματισμένα με παντζάρι, τα bagels στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πιο πρόσφατα τα πολύχρωμα ροφήματα εμπνευσμένα από τον μονόκερο – ανακαλύφθηκε ένα καινούργιο είδος σοκολάτας που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη από τους chocoholics, τους food bloggers και όχι μόνο.

Η σοκολάτα Ruby δημιουργήθηκε από τον Barry Callebaut, τον μεγαλύτερο επεξεργαστή κακάο στον κόσμο και πρόκειται για το πρώτο φυσικό χρώμα σοκολάτας μετά τη λευκή, που ανακάλυψε η Nestle περίπου 80 χρόνια πριν. Οι ρουμπινί κόκκοι κακάο που καλλιεργούνται στη Βραζιλία, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκονται τα τελευταία 13 χρόνια υπό επεξεργασία, από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα νέο είδος κόκκου κακάο κατά τη διάρκεια πειραμάτων και διορθώσεων στα εργαστήριά της. Χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να κατανοήσει πλήρως ο Barry Callebaut πώς να επεξεργαστεί τους ρουμπινί κόκκους κακάο ενώ δύο χρόνια πριν η εταιρεία αποφάσισε πως η παγκόσμια αγορά ήταν έτοιμη για μία σοκολάτα σε ροζ απόχρωση.

Ο ελβετικός οίκος σοκολατοποιίας επιβεβαίωσε πως οι κόκκοι είναι απολύτως φυσικοί και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία ή γενετική τροποποίηση. Το χρώμα είναι αποτέλεσμα του εκχυλίσματος της σκόνης που βγαίνει από τον κόκκο κατά τη διαδικασία παραγωγής. “Δεν προθέτουμε τεχνητές γεύσεις, χρώματα ή άλλες πρόσθετες ουσίες. Το χρώμα βγαίνει από τον κόκκο και είναι φυσικό. Πρόκειται για χρόνια ερευνών και αφοσίωση στη διαδικασία κατασκευής χειροποίητης σοκολάτας. Αλλά ήταν επίσης και τύχη το γεγονός ότι ανακαλύψαμε αυτή τη δυνατότητα του κόκκου 13 χρόνια πριν ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Peter Boone, υπεύθυνος καινοτομίας και ποιότητας του Barry Callebaut.

Η γεύση της σοκολάτας έχει περιγραφεί από την εταιρεία ως “φρουτώδης με πλούσια υφή”. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η σοκολάτα γάλακτος, αλλά έχει μία πιο απαλή, ελαφρώς ξινή γεύση μούρων.

Το προϊόν έχει μόλις ανακαλυφθεί και η εταιρεία με βάση τη Ζυρίχη εργάζεται ακόμη στο να κάνει τη σοκολάτα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές ανά τον κόσμο. Η σοκολάτα Ruby παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Σαγκάη και έλαβε διθυραμβικά σχόλια, ενώ θα πάρει από 6 έως 18 μήνες μέχρι να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων.

Η ανακάλυψη και αποκάλυψή της στον κόσμο συνέπεσε με την παγκόσμια τάση του φαγητού στα social media και αναμένεται να ικανοποιήσει την ηδονιστική απόλαυση της γενιάς του instagram και των Millennials ανά τον κόσμο.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…