Ανακαλύφθηκε τεράστιο σπήλαιο στην Κίνα… με δικό του καιρό!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ανακαλύφθηκε τεράστιο σπήλαιο στην Κίνα... με δικό του καιρό!Άφωνοι έμειναν οι Κινέζοι σπηλαιολόγοι, όταν ανακάλυψαν μια σπηλιά στην επαρχία Chongquing, τόσο γιγάντια, που χαρακτηρίζεται από το δικό της σύστημα καιρού. Πολλοί μιλούν για ένα θαύμα της φύσης, καθώς πρόκειται για ένα δίκτυο από επιμέρους σπηλιές, οι οποίες καλύπτονται από σύννεφα και ομίχλη. Πρόκειται για το σύμπλεγμα σπηλαίων “Er Wang Dong”, το οποίο ήρθε στο φως εντελώς τυχαία μετά από εξερεύνηση μιας 15μελούς ομάδας ερευνητών.

Σύμφωνα με τους σπηλαιολόγους, το “κρυφό” σπήλαιο δε διαθέτει μόνο τα δικά του καιρικά φαινόμενα… αλλά διαθέτει επίσης ποτάμια και βλάστηση. “Το συναίσθημα είναι απίστευτο, ειδικά, όταν γνωρίζεις ότι εσύ είσαι ο πρώτος που πατάς το πόδι σου στην άγνωστη σπηλιά. Βέβαια, λίγα από τα επιμέρους σπήλαια χρησιμοποιούνταν παλιά από ανθρακωρύχους, αλλά ποτέ δεν είχε πραγματοποιηθεί παραπέρα εξερεύνηση”, δηλώνει ο σπηλαιολόγος Robbie Shone από το Μάντσεστερ, μέλος της ομάδας.

Ανακαλύφθηκε τεράστιο σπήλαιο στην Κίνα... με δικό του καιρό!Η θέα προς την επιβλητική είσοδο και το πέρασμα του ποταμού Quankou Dong δημιουργεί μια απίστευτη εικόνα. Οι φωτογραφίες μοιάζουν σαν να έχουν “ξεπηδήσει” από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Ο Robbie Shone, βέβαια, εξήγησε ότι τα σπήλαια είναι αδιάβατα, αφού σε μερικά σημεία είναι προσβάσιμα μόνο με την προϋπόθεση ότι κάποιος θα κολυμπήσει ή θα δοκιμάσει κατάβαση στα έγκατα του δικτύου.

”Πρέπει να είμαστε ενήμεροι από εδώ και πέρα για τα υψηλά επίπεδα του νερού μέσα στις σπηλιές, ειδικά όταν η βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη. Προσωπικά, πάντως, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα πυκνά σύννεφα και η ομίχλη καλύπτουν πάνω από το 50% του σπηλαίου”, συνέχισε ο ίδιος.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.