Ανακάλυψαν μεσαιωνική σήραγγα κάτω από τον καναπέ τους

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ανακάλυψαν μεσαιωνική σήραγγα κάτω από τον καναπέ τουςΠοιος θα φανταζόταν πως εκεί που κάθεται και παρακολουθεί την αγαπημένη του σειρά στην τηλεόραση, μπορεί να βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω από μια σημαντική ιστορική ανακάλυψη. Για περίπου τριάντα χρόνια ο Κόλιν Στιρ αναρωτιόταν για ποιο λόγο υποχωρεί το πάτωμα κάτω από τον καναπέ του. Συνταξιούχος πλέον, ο Κόλιν Στιρ ανακάλυψε πως στο σπίτι που μένει με την οικογένειά του για πάνω από 25 χρόνια βρισκόταν πάνω από μια μεσαιωνική σήραγγα του 16ου αιώνα, βάθους 10 μέτρων!

Ο Κόλιν Στιρ είχε ξεκινήσει τις ανασκαφές μετά από καθίζηση που είχε παρατηρήσει στο πάτωμα του σαλονιού του πριν αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα την παρατήρησε καθώς άλλαζε δοκάρια στο πάτωμά του. Αρχικά έσκαψε για μισό μέτρο όμως η γυναίκα του δεν του επέτρεψε τότε να συνεχίσει και αναγκάστηκε να το καλύψει. Στο τέλος όμως του προηγούμενου έτους, όταν και συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε να σκάψει περισσότερο, με την ελπίδα να βρει χρυσό ή κάποιο θησαυρό.

Ο κος Στιρ κατάφερε να σκάψει μαζί με έναν φίλο του βγάζοντας από τη σήραγγα τα συντρίμμια με τη βοήθεια ενός σκοινιού. Κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν, ανακάλυψε ένα παλιό ξίφος. Όπως δήλωσε ο ίδιος «Πρέπει να ανήκε σε κάποιον παλιό χωρικό καθώς δείχνει να έχει κατασκευαστεί από διαφορετικά κομμάτια μετάλλου χτυπημένα μαζί». Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε ο ίδιος, το μέρος που βρίσκεται το σπίτι του, ήταν δασικές εκτάσεις μέχρι το 1895.

Πλέον ο κος Στιρ έχει εγκαταστήσει φωτισμό στη σήραγγα για να διευκολύνεται, ενώ την έχει καλύψει με καταπακτή για την αποφυγή ατυχημάτων. Σημαντικό είναι πως η κα Στιρ έχει έντονες διαφωνίες με την εξερεύνηση που κάνει ο άντρας της. «Μισώ τη σήραγγα. Είναι ένα αξιοπερίεργο χαρακτηριστικό, απλά ελπίζω όταν θα έρθει η ώρα να πουλήσουμε το σπίτι, να μην εμφανιστεί κανένας λευκός ελέφαντας στο δωμάτιο!», δηλώνει με χιούμορ.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr