Αν χώρισες, μην ξεχάσεις…

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ο χωρισμός είναι από τα πιο επώδυνα πράγματα στον κόσμο, με ποικιλία επώδυνων συναισθημάτων. Η τελική διάλυση έρχεται για κάποιον σημαντικό λόγο. Όμως η ζωή προχωράει και μαζί με αυτήν και εμείς. Με τις εμπειρίες μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Για τον λόγο αυτό αν βρίσκεστε στο στάδιο του χωρισμού να θυμάστε:

Έχετε χωρίσει για κάποιο λόγο

Η απομάκρυνση από μια δυστυχισμένη κατάσταση είναι η πιο λογική κίνηση που πρέπει να κάνει κάποιος. Απλά θυμηθείτε πως ο χωρισμός είναι για καλό. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και σταματήστε να ανέχεστε ανθρώπους στη ζωή σας, που δεν χρειάζεται. Μείνετε με τον εαυτό σας και με ανθρώπους που σας δίνουν αξία. Να τους φροντίζετε με σεβασμό, ώστε να παραμείνουν πλάι σας.

Με την βοήθεια του χρόνου, θα το ξεπεράσετε

Μπορείτε πάντα να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας μετά από μια τέτοια απώλεια. Ο εγκέφαλός σας θα συνηθίσει και θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα ευτυχίας. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχθούν την αλλαγή. Η πραγματικότητα είναι ότι η αλλαγή συμβαίνει από μόνη της και δεν πρέπει να εκπλαγείτε από αυτό. Όλα έχουν αρχή και τέλος, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αναμενόμενα

Μην προσπαθήσετε να αντισταθείτε στα συναισθήματά σας. Ζήστε τα και αφήστε τα να περάσουν. Ωστόσο, μην επιτρέψετε να σας κυριεύσουν. Μπορεί να χάσατε το άτομο που κάποτε ζήσατε καλές εποχές, αλλά αυτά είναι μόνο αναμνήσεις. Να είστε ευγνώμονες για τις καλές στιγμές που ζήσατε στο παρελθόν και να προχωρήσετε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και προχωρήστε.

Δεν έχετε χάσει τον εαυτό σας

Ακριβώς επειδή αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει πια στη ζωή σας, δεν σημαίνει ότι έχετε αλλάξει. Μπορείτε ακόμη να κάνετε πράγματα χωρίς αυτόν/ην. Δεν χρειάζεστε κανένα άτομο στη ζωή σας για να αρχίσετε να ζείτε με τον τρόπο που θέλετε. Προχωρήστε με στόχους που έχουν νόημα για εσάς.

Από τα λάθη μαθαίνουμε

Όλοι συνεχώς εξελισσόμαστε, αλλάζουμε και μαθαίνουμε. Οι άνθρωποι που είναι γύρω σας εξελίσσονται μαζί σας, μερικές φορές για καλύτερο και μερικές φορές για χειρότερο. Κάποιος μπορεί να αναπτύξει ορισμένες αρνητικές συνήθειες ή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Ό,τι κι αν είναι, πάρτε τα μαθήματα που πήρατε από τη σχέση και προχωρήστε. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε ισχυροί και θα είναι λιγότερο πιθανό να εκπλαγείτε ή να πληγωθείτε στο μέλλον.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr