Αν είναι να έρθει κάτι, θα έρθει!

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Ένα από τα πράγματα που καταλαβαίνω μεγαλώνοντας και μέσα από την δική μου ζωή αλλά και από εμπειρίες άλλων κοντινών μου ανθρώπων, είναι πως όσο και αν πιέζεις κάποια πράγματα να συμβούν, αν αυτά δεν θέλουν δεν θα συμβούν. Κάποιες φορές κολλάει τόσο πολύ το μυαλό μας σε καταστάσεις, που μας εγκλωβίζει για τα καλά.

Ας σκεφτούμε, πόσες ήταν οι φορές που θέλαμε κάτι πάρα πολύ και το πιέζαμε να συμβεί; Πολλές ήταν οι φορές που δεν συνέβη. Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνομαι πως όσο και να θέλουμε κάποια πράγματα, αν αυτά δεν είναι γραφτό μας να συμβούν, δεν θα συμβούν. Δεν ξέρω πως το βιώνετε εσείς αυτό και αν συμφωνείτε, είναι όμως μια αρκετά περίεργη συνθήκη που μας αναγκάζει με κάποιον τρόπο να το πάρουμε αλλιώς και να χαλαρώσουμε.

Μπορεί να είναι μια δουλειά, μπορεί ακόμα να είναι και ένας άνθρωπος, όπως και να έχει πρέπει να αποδεχτούμε πως κάθε τι συμβαίνει όταν είναι η ώρα του να συμβεί. Είναι μια σκέψη που μπορεί να κατευνάσει το έντονο συναίσθημα που μας κατακλύζει την συγκεκριμένη στιγμή και να μας επαναφέρει σε εσωτερική ηρεμία.

Κάθε τι που εμφανίζεται στη ζωή μας, έχει πάντα και ένα μάθημα να μας προσφέρει. Είτε αυτό θα έρθει με την μορφή πόνου, με την μορφή απώλειας ή αντίθετα με την αποδοχή και την ενδυνάμωση. Όταν αρχίσουμε να υιοθετούμε αυτόν τον τρόπο σκέψης θα δούμε πως αξίζει να έχουμε την υπομονή και την εγκράτεια για κάθε στιγμή και κάθε κατάσταση. Η υπομονή είναι ένα μεγάλο προσόν στον άνθρωπο. Αν είναι κάτι που δεν έχεις, αλλά θα ήθελες να έχεις, είναι στο χέρι σου για να το αποκτήσεις. Κανένας δεν γεννήθηκε υπομονετικός. Είναι ένα χαρακτηριστικό που εμείς οι ίδιοι κατασκευάζουμε.

Πόσα παραδείγματα έχετε ακούσει που λένε πως μου ήρθε κάτι από εκεί που δεν το περίμενα; Η αλήθεια, όσο και αν δεν μας αρέσει, είναι πως τα πάντα έρχονται την στιγμή που δεν τα περιμένουμε πια. Την στιγμή που έχουμε χαλαρώσει και δεν τα επιζητούμε. Δεν θα ήταν ιδανικό όμως να έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι που όταν του ζητάμε να σωπάσει τον θόρυβο που επικρατεί στο μυαλό μας να το κάνει; Θα ήταν, μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε.

Όπως και να το κάνουμε τα πάντα σε αυτή την ζωή χρειάζονται δουλειά. Ο εαυτός μας, οι σχέσεις, η εργασία μας, οι φιλίες μας. Κάθε φορά ο καθένας θέλει κάτι που του λείπει από την καθημερινότητά του, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Συνήθως συμβαίνει γιατί νιώθουμε πως έχουμε πολλά πράγματα να δώσουμε. Ίσως όμως το γεγονός ότι δεν μας έρχεται κάτι, να έχει και αυτό να μας διδάξει κάτι.

Θα κλείσω προσθέτοντας πως όλα θα συμβούν όταν είναι η στιγμή τους. Δεν χρειάζεται να μένουμε αδρανείς και να περιμένουμε. Δεν είναι άλλωστε αυτό το νόημα.

Αν είναι κάτι να έρθει, θα έρθει.

Αν είναι κάτι να μείνει, θα μείνει.

Και αν είναι κάτι να φύγει, θα φύγει.

Κάποτε είχα ακούσει κάποιον να λέει, «Ο χρόνος στήνει το σκηνικό. Η μοίρα γράφει το σενάριο. Αλλά μόνο εμείς μπορούμε να διαλέξουμε τον χαρακτήρα μας». Τι θα συμβεί άραγε το επόμενο λεπτό;

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.