Αλλάξτε διατροφή, κερδίστε ζωή

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Ο σύγχρονος άνθρωπος λόγω διάφορων καταστάσεων και περισσότερων υποχρεώσεων έχει παραμελήσει πολύ τη διατροφή του με αποτέλεσμα η παχυσαρκία να αποτελεί κύρια αιτία για προβλήματα υγείας τόσο στους ενήλικες, όσο και στα παιδιά. Το άγχος, το στρες, τα οικονομικά προβλήματα, η καθιστική ζωή, η πίεση, οι ανθρώπινες σχέσεις και άλλοι πολλοί παράγοντες οδηγούν τους περισσότερους ανθρώπους να καταφύγουν στο φαγητό ώστε να καλύψουν το συναισθηματικό κενό μέσα τους.

Η επιστήμη της σωστής διατροφής έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και ειδικοί μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε στη ζωή μας έναν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής ανάλογα τι μας ταιριάζει. Η σωστή διατροφή μας κάνει να δείχνουμε και να είμαστε υγιείς τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Ναι αλλά τι να επιλέξουμε ως το καλύτερο είδος διατροφής για τον οργανισμό μας; Ωμοφαγία, Χορτοφαγία, Vegan, Αλκαλική διατροφή, Τροφές κατάλληλες με βάση τον τύπο του αίματός σας; Και πώς θα καταφέρουμε την αλλαγή που φαντάζει τόσο δύσκολη;

Στην αρχή είναι δύσκολο να αλλάξουμε τρόπο ζωής, η χαρά είναι μεγαλύτερη όμως όταν καταφέρνουμε να το πετύχουμε. Μπορείτε να βρείτε αμέτρητα βιβλία για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο τόσο από ψυχολογικής απόψης, όσο και από άποψης διατροφής. Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και κυρίως στην υλοποιήση, που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας, διαλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε βιβλία που θα σας δώσουν την απαραίτητη γνώση που χρειάζεστε. Το καθένα από αυτά έχει κάτι διαφορετικό να σας προσφέρει. Η επιλογή είναι στο χέρι σας, να θυμάστε ότι για κάθε αλλαγή στη ζωή σας οι πρώτες 21 ημέρες είναι δύσκολες. Αξίζει να κάνετε την αλλαγή, επειδή η ανταμοιβή που θα πάρετε είναι μεγαλύτερη από τον αρχικό πόνο της αλλαγής!

Αλλάζω διατροφή, αλλάζω ζωή

Εκδόσεις Κέδρος

Μέσα από το βιβλίο της η Σίντι Ο’ Μιάρα εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει να κόψουμε κάποιες κακές συνήθειες στη διατροφή μας και τις αντικαταστήσουμε με καλές συνήθειες. Το πρώτο της κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στο πρωινό γεύμα, επειδή είναι το σημαντικότερο και παρεξηγημένο γεύμα της ημέρας και κάθε διατροφολόγος το προτείνει ανεπιφύλακτα.

Κάθε κεφάλαιο είναι σύντομο και δίνει στον αναγνώστης τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει.

Είναι κατάλληλο γι’ αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν ισσοροπημένο πρόγραμμα διατροφής και παρακινεί για να αλλάξετε τον τρόπο διατροφής με κατάλληλα βήματα.

Οπισθόφυλλο

Σας λείπει η ενέργεια;
Διψάτε για ζωντάνια;
Τι σας εμποδίζει να νιώθετε υγιείς και δυναμικοί;
Οι κακές συνήθειες.
Η Σίντι Ο’Μίαρα έχει αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και τους έχει βοηθήσει να κόψουν τις κακές διατροφικές συνήθειες. Η φιλοσοφία τους στηρίζεται στο ότι η καλή διατροφή είναι η λύση για άριστη υγεία και ευημερία.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένας εξαιρετικά πρακτικός οδηγός για να κόψετε σταδιακά όλες τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη φυσική σας κατάσταση.
Καταπολεμήστε τις κακές συνήθειες και αλλάξτε τη ζωή σας για πάντα!

Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής

Εκδόσεις Διόπτρα

Σκοπός της αλκαλικής διατροφής είναι να ισσοροπήσει το Ph του αίματος αλλάζοντας το διατροφικό μενού καταναλώνοντας καθημερινά συγκεκριμένα τρόφιμα. Ο Robert O. Young ο οποίος καθιέρωσε την αλκαλική διατροφή στον ίδιο και στην οικογενειά του, εγγυάται ότι θα βρούμε τη χαμένη ενέργεια που μας λείπει.

Εξαιτίας της κακής διατροφής, της παχυσαρκίας και η έλλειψη γυμναστικής το αίμα γεμίζει με οξέα όπου δημιουργεί διάφορα προβλήματα, όπως μικροοργανισμούς, ευαισθησία στις αλλεργείες, κόπωση και εντερικά προβλήματα.

Μέσα από μαρτυρίες πελατών του Robert O. Young πριν και μετά την αλκαλική διατροφή άλλαξε η ζωή τους σε σημαντικό βαθμό.

Αν σας ταιριάζει η αλκαλική διατροφή εμπιστευτείτε τις συνταγές μαγειρικής που προτείνει η Shelley Redford Young.

Οπισθόφυλλο

Η οξύτητα/αλκαλικότητα του αίματος καθορίζεται με το δείκτη PH. Εάν δεν ελεγχθεί αυτή η οξύτητα, μπορεί να καταστρέψει την υγεία, επηρεάζοντας την καρδιά, το νου και ολόκληρο το σώμα.
Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής του Dr. Young περιλαμβάνει 150 εύκολες, νόστιμες και απολαυστικές συνταγές και εξηγεί ποιες τροφές πρέπει να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε, καθώς και ποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή υγεία και να χάσουμε βάρος.
Στο θαύμα της αλκαλικής διατροφής θα βρείτε τον τρόπο να αυξήσετε την ενέργειά σας, την πνευματική σας διαύγεια, να αναπτύξετε δύναμη και αντοχή, να χάσετε το περιττό βάρος και να αποκτήσετε λαμπερό βλέμμα και καθαρό δέρμα.

Ωμοφαγία

Εκδόσεις Κέδρος

Στην αρχή είναι δύσκολο να αποκλείσεις φαγητό που προέρχεται από το ζωικό βασίλειο και να τραφείς με ότι έχει να σου προσφέρει η γη. Όσοι ακολούθησαν την ωμοφαγία υποστηρίζουν ότι “καθάρισε” το σώμα τους και αισθάνονται περισσότεροι υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια μαγειρικής, επειδή τα τρόφιμα έρχονται σε επαφή με την θερμότητα χάνουν ένα μέρος των θρεπτικών τους συστατικών. Μέσα από την ωμοφαγία τα τρόφιμα δεν χάνουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους επειδή δεν μαγειρεύονται. Η συγγραφέας Άννα Κορακάκη, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα οφέλη της ωμοφαγίας.

Η στροφή προς την ωμοφαγία, η πείρα που απέκτησε μέσα από τα ταξίδια της και, εργάστικες δίπλα σε μεγάλους γιατρούς και επιστήμονες της έδωσαν τη δυνατότητα να εκδόσει το βιβλίο όπου είναι γραμμένο σε απλή καθημερινή γλώσσα.

Μια δοκιμή προς την ωμοφαγία μέσα από συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο ίσως να σας πείσει.

Ζήστε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας

Εκδόσεις Διόπτρα

Η ομάδα αίματος επηρεάζει διάφορες καταστάσεις της ζωής μας, όπως το καθημερινό στρες, τα συναισθήματά μας, την προσωπικότητά μας ακόμα και την πεπτική μας υγεία. Το συμπέρασμα για όλα αυτά έχει προκύψει μετά από μελέτες πολλών χρόνων.

Οπισθόφυλλο

Το πρωτοποριακό του έργο για τις ομάδες αίματος και τη σχέση τους με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής έχει πλέον πολλούς υποστηρικτές. Χιλιάδες μαρτυρίες, τεκμηριωμένα ιατρικά αποτελέσματα και πρόσφατες γενετικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα αίματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην πέψη, στην αντίδραση του οργανισμού στο στρες, στη διανοητική υγεία, στο μεταβολισμό και στη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αλλάξτε τα όλα σε 21 Μέρες

Εκδόσεις Κριτική

Μήπως κι εσείς θέλετε ν’ αλλάξετε κάποιο κομμάτι της συμπεριφοράς σας αλλά, εξαιτίας αποτυχιών στο παρελθόν ή επειδή φοβάστε το άγνωστο, δεν μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα; Να η βοήθεια που ζητούσατε! Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που θα σας κάνει πιο δυνατούς και θα στηρίξει την πορεία σας προς την αλλαγή.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.