Αλλάξτε διακόσμηση και αλλάξτε διάθεση!

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Η διακόσμηση σε ένα σπίτι δείχνει τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη αλλά και τη διάθεσή του. Επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα, έπιπλα και διακοσμητικά δείχνετε μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα σας και, επιπλέον, αλλάζετε διάθεση.

Έντονο κόκκινο στο σαλόνι

Το κόκκινο είναι αρκετά ριψοκίνδυνο χρώμα, αλλά έχει την ιδιότητα να αλλάζει οποιονδήποτε χώρο. Εφαρμόστε το στο σαλόνι σας και συνδυάστε το με λευκά έπιπλα ή με γήινες αποχρώσεις, δίνοντας έτσι ενέργεια, πάθος και ένταση.

Αποχρώσεις του ροζ

Επιλέξτε κουρτίνες στο αγαπημένο χρώμα των κοριτσιών. Αν είναι αρκετά τολμηρό για εσάς, τοποθετήστε μαξιλαράκια στο χρώμα του ροδιού για τους καναπέδες ή ελάχιστα διακοσμητικά σε ανάλογες αποχρώσεις, και είστε έτοιμες για μια ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Γαλάζιο στο υπνοδωμάτιο

Βάψτε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σε γαλάζια απόχρωση. Επιλέξτε ένα όμορφο ριχτάρι για το κρεβάτι, τοποθετήστε μερικά μαξιλαράκια και δώστε στην κρεβατοκάμαρά σας την απαραίτητη ηρεμία και αίσθηση χαλάρωσης που χρειάζεστε.

Μπάνιο σε μπαρόκ στιλ

Το γαλάζιο στο μπάνιο σε συνδυασμό με μία μπανιέρα με χρυσά ποδαράκια είναι ικανά για να αποδώσουν το στιλ μίας άλλης εποχής. Τοποθετήστε καλαθάκια, ξύλινα αντικείμενα και μαλακά πατάκια· το αποτέλεσμα θα είναι τόσο ζεστό και οικείο, που δεν θα θέλετε να βγείτε από εκεί.

Μινιμαλιστικό στιλ

Ο μινιμαλισμός είναι μία τάση που πιθανόν να αργήσει να ξεπεραστεί. Οι τοίχοι βάφονται στις αποχρώσεις της μανόλιας, της κρέμας και της βανίλιας, οι κουρτίνες είναι εκρού ή στο χρώμα της άμμου και τα έπιπλα έχουν το χρώμα του σκούρου ξύλου. Σε ανάλογα χρώματα μπορούν να είναι το τραπεζάκι του σαλονιού ή το τραπέζι φαγητού με μεγάλες υφασμάτινες λωρίδες.

Λευκό για καθαρότητα και γαλήνη

Το λευκό όταν εφαρμόζεται στην κρεβατοκάμαρα, δίνει ένα αποτέλεσμα γαλήνης, καθαρότητας και απόλυτης ηρεμίας. Ρίγες και ίσως λίγο διακριτικό καρό είναι οι καλύτερες επιλογές για τα υφάσματα. Τοποθετήστε ταπετσαρία με φαρδιές ρίγες πίσω από το προσκέφαλο και πολλά μεγάλα μαξιλάρια, και το υπνοδωμάτιο θα γίνει αγνώριστο.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…