Αλήθειες που εύκολα ξεχνάς

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Οι σύγχρονοι ρυθμοί, τα καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται στη ζωή μας και ο βομβαρδισμός ιδεών και απόψεων της κοινωνίας μας, μας κάνει να ξεχνάμε αλήθειες για τη ζωή που δεν θα έπρεπε.

Η ζωή είναι μικρή 

Η θνητότητά μας είναι κάτι που δυσκολευόμαστε πολύ να σκεφτούμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι μετά το θάνατό μας, το αποτύπωμά μας δε θα ευλογεί πλέον αυτόν τον πλανήτη. Είναι απίθανο να αποκτήσουμε ακόμα μία προσπάθεια στη ζωή. Μερικοί πιστεύουν στην μετενσάρκωση, αλλά υπάρχουν λίγες αποδείξεις για να το υποστηρίξουν. Τι να κάνεις; Ζήσε τη ζωή σου πλήρως, όσο μπορείς πιο γεμάτα.

Πριν από την επιτυχία έρχεται η αποτυχία

Όχι κάθε φορά, αλλά συχνά. Αν φοβάστε την αποτυχία δε θα βιώσετε ποτέ την πραγματική επιτυχία στη ζωή. Επανερχόμαστε στην προηγούμενη αλήθεια. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία στη ζωή που πιθανόν θα έχετε, επομένως δώστε τα όλα. Μην φοβάστε την αποτυχία. Μάθετε από αυτήν και πηγαίντε καλύτερα.

Μπορείς να συγχωρέσεις κάποιον ακόμα κι αν δεν ακούσεις συγγνώμη 

Δεν χρειάζεται να περιμένετε για μια συγγνώμη από κάποιον που σας έβλαψε εντελώς. Μπορείτε να τον συγχωρέσετε χωρίς να σας ζητήσει συγγνώμη. Αντιθέτως, η συγχώρεση ωφελεί πρωτίστως εσάς και την ψυχολογία σας. Συγχωρήστε, αλλά μην ξεχνάτε το μάθημα που πήρατε. 

Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους 

Μερικοί άνθρωποι απλά δεν «κάνουν» για εσάς. Δεν μπορείτε να συνυπάρχετε το ίδιο καλά με όλους, ακόμα κι αν θέλετε ή προσπαθήσετε. Λένε ότι δεν μπορείς να χωρίσεις έναν φίλο, αλλά μπορείς να διακόψεις επαφή με τον οποιονδήποτε αν το θες και δεις ότι δεν κάνει σου κάνει καλό. Βγάλτε την αρνητικότητα και ό,τι σας κρατάει πίσω από το να είστε καλά και να εξελιχθείτε.

Όλα μπορούν να ανατραπούν και να αλλάξουν 

Ειλικρινά κάθε στιγμή τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Όλα μπορούν να έρθουν πάνω κάτω. Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για αυτό. Έτσι, απλά προετοιμαστείτε για την πραγματικότητα ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι αύριο όπως είναι σήμερα. Το έχετε βιώσει σίγουρα μια φορά και θα συμβεί σίγουρα ξανά στο μέλλον. Εκεί κρύβεται και το ενδιαφέρον της ζωής. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.