Αληθινή αγάπη: Το φάρμακο που γιατρεύει όλες τις πληγές

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη

Με την αγάπη ζεις κάτι διαφορετικό κάθε στιγμή, που σου φέρνει έκπληξη θαυμασμού, που σε κάνει να γίνεσαι το παιδί, εκείνο που χαμογελούσε για ό,τι γινόταν γύρω του…

Το πιο υπέροχο δώρο που σου φέρνει η αγάπη είναι η ανακάλυψη κάποιου άλλου ανθρώπου, όπως και εκείνα τα ανεξήγητα συναισθήματα που διπλασιάζονται, όταν ακούς να σου μιλάει ακόμα για το πιο απλό, το πιο καθημερινό. Η προσοχή που δίνεις στα λόγια αυτά είναι η υπόσχεσή σου προς την αφοσίωση που θέλεις να προσφέρεις με όλη την δύναμη της καρδιάς σου. Γιατί έχεις βρει το λιμάνι που θες να δέσεις τα σχοινιά σου.

Όλα τα υπόλοιπα που υπήρχαν πριν σου γίνονται άγνωστα και είναι σαν να μην έζησες ποτέ και τίποτα. Την αληθινή αγάπη είναι δύσκολο να τη βρεις, αλλά όταν την νιώσεις είναι σαν  το φάρμακο που γιατρεύει όλες της πληγές. Σου βγάζει ένα καινούργιο φως, σαν την κάθε μέρα που ξημερώνει. Ξέρεις τι θα αντικρίσεις, πού θα πας, τα κομμάτια της καθημερινότητάς σου, αλλά δεν ξέρεις πώς θα τα ζήσεις, τι θα πάρεις, και τι θα δώσεις. Έτσι είναι και στην αγάπη. Δεν γνωρίζεις, αλλά ζεις κάτι διαφορετικό κάθε στιγμή, που σου φέρνει έκπληξη θαυμασμού, που σε κάνει να γίνεσαι το παιδί, εκείνο που χαμογελούσε για ό,τι γινόταν γύρω του. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε σημάδια της αληθινής αγάπης


Να έχεις πίστη στην αγάπη και πάνω απ’ όλα στον εαυτό σου που αξίζει να τη ζήσει. Μην απορρίψεις το ταξίδι αυτό, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αρκεί να αφήσεις ενοχές και παρελθόν πίσω σου, τον εγωισμό που σκοτώνει τους ανθρώπους και χάνουν την ευκαιρία να αγαπήσουν και να αγαπηθούν όπως τους αξίζει.

Οι ευάλωτες στιγμές θα υπάρχουν πάντα και οι υποσχέσεις σε ψεύτικους ενθουσιασμούς δεν θα εκπληρώνονται ποτέ. Θα ζεις το ταξίδι, αλλά θα χάσεις τον προορισμό σου. Γεννήθηκες μια φορά και δεν θα υπάρξει άλλη. Οπότε να αισθάνεσαι την αγάπη, να την μαθαίνεις, να τη φροντίζεις, και να προχωράς με τα συναισθήματα σου, χωρίς να χάνεις χρόνο και κομμάτια από μέσα σου που δημιουργήθηκαν για να αποτελέσουν εσένα και το ταξίδι σου…με τον άνθρωπο που αξίζει να κινεί και τα δικά σου βήματα.

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.