Αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς ταξιδεύοντας στην Κεφαλονιά

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Η Κεφαλονιά αποτελεί διαχρονικά έναν από τους διασημότερους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Εκεί γυρίστηκε η ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι και διαθέτει απίστευτες ομορφιές σε στεριά και θάλασσα.

Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά θεωρείται το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους με πλούσια ιστορία και σίγουρα τρομερά αξιοθέατα τα οποία αξίζει να δει κανείς αν βρεθεί ποτέ σε αυτό το νησί. Το 1953 το νησί δέχτηκε πολλές καταστροφές λόγω του σεισμού εκείνη τη χρονιά, καταστρέφοντας πολλές σημαντικές τοποθεσίες ακόμα και αρχαία ερείπια, ενώ τα περισσότερα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τη φύση να μεγαλουργήσει, καθώς στο νησί θα δει κανείς από σπήλαια μέχρι φανταστικές λίμνες. 

Το σπήλαιο της Μελισσάνης

Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στη Σάμη, στην ανατολική ακτή του νησιού και στο εσωτερικό του βρίσκεται μία γαλάζια λίμνη. Όταν η οροφή του σπηλαίου κατέρρευσε και οι αχτίδες του ήλιου άγγιξαν την επιφάνεια της λίμνης, η αντανάκλαση του νερού στα τοιχώματα του σπηλαίου δημιουργεί μία μυστικιστική ατμόσφαιρα. 

Τα αρχαία ερείπια που ανακαλύφθηκαν απέδειξαν ότι το σπήλαιο ήταν ιερός τόπος αφιερωμένος στο θεό Πάνα. Σύμφωνα με το μύθο, η Μελισσάνη (ή Μελισσάνθη), από όπου έχει πάρει και την ονομασία του, ήταν νύμφη η οποία αυτοκτόνησε στη λίμνη επειδή ο θεός Πάνας απέρριψε τον έρωτά της. Άλλοι λένε πως η Μελισσάνη ήταν μία κοπέλα που πνίγηκε εκεί. Αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όποιον το επισκεφτεί στις καλοκαιρινές διακοπές του.

Σπήλαιο της Δρογκαράτης

Ένα άλλο σπήλαιο της Κεφαλονιάς, είναι αυτό της Δρογκαράτης. Η φύση έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, όταν ένας σεισμός αποκάλυψε την κύρια είσοδό του. Έχει βάθος 60 μέτρα, η θερμοκρασία του είναι 18 βαθμοί και η υγρασία αγγίζει το 90%! Η ηλικία του σπηλαίου εκτιμάται ότι είναι 100.000.000 χρόνια και μόνο ένα μέρος αυτού είναι προσιτό. Πιθανόν να συνδέεται και με άλλα σπήλαια της περιοχής.

Οι φάροι των Αγίων Θεοδώρων

Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι ένας φάρος που αρχικά χτίστηκε από τους Βρετανούς, οι τοπικές αρχές όμως τον ξανα έχτισαν όταν καταστράφηκε από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.

Παραλία Μύρτος

Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Η άσπρη ακτή και τα καταγάλανα νερά της δημιουργούν μία πανέμορφη εικόνα στα μάτια μας! Η θέα από ψηλά στο δρόμο σου κόβει την ανάσα!

Ρωμαϊκή έπαυλη Σκάλας

Ερείπια ρωμαϊκής βίλας του 3ου αιώνα π. Χ. στην περιοχή της Σκάλας. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως άψογα διατηρημένα ψηφιδωτά και μωσαϊκά με περίπλοκες παραστάσεις. 

Τζανάτα – θολωτός τάφος

Η ανασκαφή σε αυτήν την περιοχή έφερε στο φως το μεγαλύτερο θολωτό τάφο που βρέθηκε ποτέ στη Δυτική Ελλάδα. Τα μοναδικά ευρήματα, που περιλαμβάνουν κοσμήματα και μία σφραγίδα, αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός σημαντικού Μυκηναϊκού μητροπολιτικού κέντρου.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.