Αξιολογήστε τη σύνδεση σας στο ίντερνετ

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Αξιολογήστε τη σύνδεση σας στο ίντερνετΟ πρώτος ψηφιακός χάρτης ευρυζωνικής κάλυψης έρχεται στην Ελλάδα… μέσα από το καινοτόμο «Υπερίων», που θα «λύσει» τα χέρια των συνδρομητών με ADSL ή VDSL συνδέσεις! Πια κάθε χρήστης θα έχει την ευκαιρία να αξιολογεί τη σύνδεση του στο ίντερνετ, δηλαδή την απόδοση, την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά της, αναλόγως με τη γεωγραφική περιοχή του. Μέσα από το site www.hyperiontest.gr, οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν τα πραγματικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, χωρίς ανακρίβειες και «ίσως», χάρη στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Ως ένα Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων, το «Υπερίων» αποκαλύπτει την αλήθεια στους συνδρομητές… για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας. Συγκεκριμένα, αναδεικνύει τα πάντα γύρω από την πλοήγηση στο διαδίκτυο, όπως είναι η ταχύτητα λήψης ή αποστολής δεδομένων, ο χρόνος απόκρισης ή ακόμα και την καθυστέρηση download σε περιοχές ανά χρονική στιγμή. Σκοπός δεν είναι άλλος από την ασφάλεια του καταναλωτή απέναντι στους hackers, η εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πάροχο και το συνδρομητή και τέλος ο ισότιμος ανταγωνισμός των εταιρειών σταθερής ευρυζωνικότητας.

Αξιολογήστε τη σύνδεση σας στο ίντερνετΠαράλληλα, οι χρήστες αποκτούν το δικαίωμα της σύγκρισης της ταχύτητας που διαθέτουν μέσα από το NDT… με τη μέγιστη που θα μπορούσε να τρέξει η σύνδεση τους. Άλλωστε, με τη βοήθεια του “Glasnost”, ο καθένας έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πιο γρήγορη ταχύτητα, ακόμα και αν ο πάροχος έχει «κρύψει» μερικές επιλεγμένες υπηρεσίες. Ωστόσο, το «Υπερίων» διευκολύνει και τους ρυθμιστικούς φορείς της χώρας, οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν τα δικαιώματα των πολιτών… στην πρώτη γραμμή! Η ΕΕΤΤ προνόησε για την πλατφόρμα του «Υπερίων», αφού κινήθηκε με βάση τις δυνατότητες του Measurement Lab Partnership (M-Lab) και του ανοιχτού κώδικα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.