Άκρως επιτυχημένο το 5ο Athens hip hop festival

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Άκρως επιτυχημένο το 5ο Athens hip hop festivalΤην πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξένησε το 5ο Athens hip hop festival και φάνηκε πως μια νέα μέρα έχει ξημερώσει για αυτό το στιλ μουσικής στην Ελλάδα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν απροσδόκητα μεγάλη, αν και είχαν προπωληθεί κοντά στα 1000 εισιτήρια. Το πάρτι που στήθηκε δεν είχε τελειωμό και κράτησε περίπου οκτώ ώρες, με τις πόρτες να ανοίγουν από τις 4 και μισή το απόγευμα.

Όσοι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ είχαν τη χαρά να δουν αγαπημένους τους καλλιτέχνες αυτού του νεανικού είδους μουσικής. Γνωστοί τραγουδιστές και νέοι χορευτές μάγεψαν το αθηναϊκό κοινό. Στο χορευτικό κομμάτι συγκεντρώθηκαν οι καλύτερες ομάδες breakdance της Ελλάδας για το Battle of Athens. Ο διαγωνισμός χωρίστηκε σε τρείς φάσεις: προημιτελικούς, ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό. Νικητές αναδείχθηκαν οι “Dead Prezz” που κέρδισαν το βραβείο των 300 ευρώ.

Στο τραγουδιστικό μέρος οι συμμετοχές ήταν πολλές και σημαντικές. Τη βραδιά παρουσίαζε ο Sifu Versus, που ξεκίνησε και το πρόγραμμα. Ακολούθησε ο Neon, που ξεσήκωσε το κοινό. Στη συνέχεια, επί σκηνής εμφανίστηκε ο πολυδιάστατος 3D που με την πληθωρική του παρουσία και τις παροτρύνσεις του στο κοινό …άναψε τα αίματα. Ο Υποχθόνιος, μας θύμισε εποχές από Ζωντανούς Νεκρούς με ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μεντζέλος ανέβηκε στη σκηνή. Στα decks ήταν o dj Πρύτανης και όλοι γυρίσαμε σε mood Ημισκουμπρίων. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του Don Freaka στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος του, ο Μεντζέλος κάλεσε breakdancers από το κοινό να ανέβουν στη σκηνή.

Ακολούθησε ο Phyrosun με τους Q.B.Mix ενώ το κοινό άρχισε να συμμετέχει έντονα όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι Στίχοιμα. Ερμήνευσαν τραγούδια όπως το «Ταξιδεύω», «Όπως τότε» και «Νεοέλληνα Άκου». Αφού ανέβηκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 10 και μισή ο Άγνωστος Χειμώνας μαζί με τον Ταφ λαθος και είπαν τα κομμάτια τους, έδωσαν τη θέση τους στο 12ο πίθηκο. Ο κόσμος περίμενε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη καθώς ήταν και η πρώτη φορά που θα εμφανιζόταν στο Athens hip hop festival και εκτός των άλλων είναι από τα πιο δυνατά ονόματα στη hip hop σκηνή σήμερα. Την συναυλία έκλεισε ο Εισβολέας με το hood του, τους Tomahok μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Άκρως επιτυχημένο το 5ο Athens hip hop festivalΘετικό της συμμετοχής όλων των παραπάνω καλλιτεχνών είναι η απόδειξη πως το hip hop είναι ακόμα εδώ και δεν σταματά. Ανεξαρτήτως παλιάς ή νέας «σχολής» και διαφωνιών κατά καιρούς. Μακριά από σκοπιμότητες και αντιπαλότητες. Όλοι οι καλλιτέχνες της hip hop φιλοσοφίας έδωσαν το «παρών» σε μια διοργάνωση που κέρδισε όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι δύο μεγάλοι χορηγοί της οργάνωσης ήταν το ΙΕΚ Όμηρος και η Monster. Το ΙΕΚ έκανε κλήρωση στη μέση του προγράμματος για χορήγηση υποτροφιών σε νέους που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο περίπτερό του καθώς και μπλούζες υπογεγραμμένες από τους καλλιτέχνες.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr