Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Τα μηνύματα συμπαράστασης

Όσοι παρακολουθούν τα social media, ήδη γνωρίζουν την πληθώρα των αναρτήσεων (από celebrities και μη) με στόχο την ενημέρωση και το συντονισμό σχετικά με την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Συγκινητικά ήταν επίσης και τα μηνύματα συμπαράστασης από τις άλλες χώρες και ιδίως από την μεριά των πολιτών. Ειδικά στη γείτονα χώρα Τουρκία, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον. Έχει μάλιστα ανοιχτεί ένα hashtag στο twitter όπου γράφουν μηνύματα συμπαράστασης, ενώ  Τούρκοι ήταν κυρίως εκείνοι που έχουν κατακλύσει το hashtag στο Instagram #prayforgreece.

Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι!

Μπροστά σε πράξεις ανθρωπιάς ο θυμός και η οργή περισσεύουν. Αυτό δεν σημαίνει μη απόδοση ευθυνών. Ωστόσο η ανάληψη ευθύνης και η αναγνώριση του λάθους δεν αρκεί. Η τιμωρητική διάθεση όμως δεν είναι η λύση. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στην οποιαδήποτε εξουσία, να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης τέτοιων κρίσεων. Κρίσιμων καταστάσεων που κατά καιρούς πλήττουν τη χώρα μας.

Διάβασα σχόλια στα social media που απορούσαν βλέποντας την κινητοποίηση των εθελοντών «με τέτοιους ανθρώπους  στο ενεργητικό της δυναμικό αυτή η χώρα και όμως καταστρέφεται.. πώς είναι δυνατόν;» Στο χέρι μας είναι να μην καταστεί ξανά δυνατό! Αν κάτι μας δίδαξε αυτή η τραγωδία είναι πως ενωμένοι μπορούμε!

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller