Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς που δεν εγκαταλείψατε, δεν αφεθήκατε στον αρνητισμό που μια τραγωδία γεννά, αλλά αγωνίζεστε ακόμα και τώρα που αποτυπώνονται αυτές οι σκέψεις, να αποκαταστήσετε τις ζημιές της φονικής πυρκαγιάς έχοντας ως μόνο κίνητρο την αγάπη σας για το συνάνθρωπο. Εσείς είστε οι άνθρωποι που μας εμπνέουν!

Η εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου μας συγκλόνισε όλους. Ή έστω τους περισσότερους. Μας άφησε μουδιασμένους απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και την τεράστια οικολογική καταστροφή. Άρχισε να διαταράσσει την πίστη μας στον ανθρώπινο παράγοντα. Οι περισσότεροι σκεφτήκαμε τον εμπρησμό ως αιτία αυτής της συμφοράς (τα αίτια ωστόσο ακόμα διερευνώνται), ότι ανθρώπινο χέρι προκάλεσε αυτή τη φρίκη! Οι περισσότεροι θυμώσαμε με την αδυναμία της εκτελεστικής εξουσίας να αντιδράσει. Κι εκεί μέσα στην οργή και την απαισιοδοξία, που ένα γεγονός σαν κι αυτό προκαλεί, η πίστη απέναντι στον άνθρωπο άρχισε να επανακτάται.

Οι πράξεις εθελοντισμού, η αλληλεγγύη απέναντι στους πυρόπληκτους, οι δωρεές, το έντονο ενδιαφέρον όπως εκδηλώθηκε ακόμα και μέσα από τα social media, η κινητοποίηση, μας έδειξαν ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι, ακόμα υπάρχει κάτι θετικό στο οποίο μπορούμε να προσβλέπουμε.

Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι!

Οι ήρωες – πυροσβέστες

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης στην πιο ακραία εκδήλωσή τους. Σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, είτε υποκινούμενη από ανθρώπινο χέρι είτε όχι, η πυροσβεστική θα είναι η πρώτη που θα παρέχει τις υπηρεσίες της. Μια δουλειά στην οποία καλούνται να ρισκάρουν τις ζωές τους (τα γεγονότα στη Μάνδρα είναι ακόμα νωπά στη μνήμη) με αντίκρισμα χαμηλές απολαβές. Κι όμως το κάνουν! Και το έκαναν και αυτή τη φορά! Απέναντι σε ασύλληπτες θερμοκρασίες, σε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα  ήταν εκεί απεγκλωβίζοντας και οδηγώντας σε ασφαλές μέρος τους πληγέντες.

Οι εθελοντές

Οι εθελοντές- αιμοδότες που συγκεντρώθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας για να δώσουν αίμα για τους τραυματισμένους.

  • Εκείνοι που φιλοξένησαν οικογένειες πυρόπληκτων στα σπίτια τους ή παραχώρησαν κατοικίες που είχαν στην κατοχή τους.
  • Εκείνοι που προσέφεραν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά, εκείνοι που αφιέρωσαν ώρες από το χρόνο τους για να τα συγκεντρώσουν, να τα πακετάρουν, που παρείχαν τα αυτοκίνητά τους για να τα μεταφέρουν.
  • Εκείνοι που προέβησαν σε δωρεά χρημάτων.
  • Εκείνοι που περιέθαλψαν και υιοθέτησαν τραυματισμένα σκυλιά και γάτες.
  • Εκείνοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Μάτι προσπαθώντας να βοηθήσουν, όχι μόνο φίλους ή συγγενείς αλλά συνανθρώπους τους που χρειάζονται βοήθεια, καθαρίζοντας την περιοχή.
  • Όλοι εκείνοι που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όπως γιατροί του ιδιωτικού τομέα, ψυχολόγοι, επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν αθόρυβα και άμεσα στο κάλεσμα μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller