Ακμή στην πλάτη;

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ακμή στην πλάτη;Η ακμή μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα, εκτός από τις παλάμες των χεριών και τα πέλματα των ποδιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές είναι οι μόνες δύο περιοχές που δεν έχουν σμηγματογόνους θύλακες για να σχηματιστεί η ακμή. Πάντως, είναι σύνηθες οι περισσότεροι άνθρωποι με ακμή προσώπου να εμφανίζουν ακμή και στο σώμα. Η ακμή στο σώμα αναπτύσσεται με παρόμοιο τρόπο με την ακμή του προσώπου. Ωστόσο, το δέρμα στο σώμα μπορεί να είναι παχύτερο από ό, τι στο πρόσωπο και συχνά έχει μεγαλύτερους πόρους, καθιστώντας πιο σοβαρές τις αλλοιώσεις.

Όπως και με οποιοδήποτε τύπο ακμής, η ακριβής αιτία παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο ερεθισμός μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Οτιδήποτε που τρίβεται πάνω στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Υγρά, ιδρωμένα ρούχα σε συνδυασμό με τον ερεθισμό τείνουν να επιδεινώσουν περαιτέρω την ακμή.

Αποφυγή ερεθισμού

  • Φορέστε βαμβακερά ρούχα. Αν ιδρώνετε, προσπαθήστε να αλλάξετε αμέσως τα ρούχα σας.
  • Κάντε ντους αμέσως μετά τις προπονήσεις σας και θεραπεύστε το δέρμα σας.
  • Γενικά προσπαθήστε να είστε ενήμεροι για το τι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και κάντε αλλαγές όπου μπορείτε.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την ακμή του σώματος το καλοκαίρι; Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σώμα παράγει περισσότερο σμήγμα και ιδρώνετε περισσότερο. Έτσι όταν συνδυάζετε το σμήγμα με τον ιδρώτα αναπτύσσεται η ακμή. Στη συνέχεια, άλλη πηγή του κακού είναι το αντηλιακό. Τα αντηλιακά είναι σημαντικά, και δεν το διαπραγματευόμαστε, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ακμή, ειδικά τη στιγμή που φοράτε περισσότερο από αυτό.

Ακμή στην πλάτη;Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την ακμή; Κατ’ αρχάς, κάντε ντους το συντομότερο δυνατόν μετά το γυμναστήριο ή την παραλία. Ξεπλύνετε καλά όλο το έλαιο, τον ιδρώτα και τα αντηλιακά, που μπορεί να σταθούν γύρω από τα θυλάκια των τριχών. Και χρησιμοποιήστε ένα απαλό αφρόλουτρο που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Φυσικά χρησιμοποιήστε το με συνέπεια.

Το πίλινγκ βοηθά την ακμή του σώματος; Αν τρίβετε πολύ δυνατά, θα καταλήξετε με ξηροδερμία του δέρματος, η οποία προκαλεί το δέρμα να παράγει περισσότερο σμήγμα, και στη συνέχεια συντελεί στην ανάπτυξη της ακμής. Επίσης, το δέρμα στο στήθος είναι εξαιρετικά λεπτό και μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν ουλές, αν κατά λάθος αφαιρέσετε δέρμα. Αυτό που οι ειδικοί συνιστούν είναι να χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα στο ντους σαλικυλικό οξύ.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…