Αίσωπος- ο άνθρωπος που με τους μύθους του κατάφερε να μετατρέψει τον ίδιο του τον εαυτό σε μύθο! Πολλοί λένε …
ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ… (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) της Κάρμεν Ρουγγέρη
Ο Αίσωπος είναι διαχρονικός μυθοπλάστης και θεωρείται ο μεγαλύτερος της αρχαιότητας. Έζησε γύρω στο 600 π.Χ. Δεν ξέρουμε πόσους μύθους έγραψε, σώζονται όμως 584. Από αυτούς η Κάρμεν Ρουγγέρη διάλεξε μερικούς και τους έκανε βιβλίο με CD.
Μα, θα πείτε, κυκλοφορούν τόσα βιβλία με μύθους του Αισώπου. Επειδή όμως κάθε έκδοση έχει πάντα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κάθε δημιουργός έχει και τον δικό του τρόπο να τους παρουσιάζει, εδώ έχουμε την εκδοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη.
ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει πέντε μύθους:
“Τα τρία βόδια και το λιοντάρι”,
“Γίδα και γάιδαρος”,
“Ο λαγός και η χελώνα”,
“Ο ψεύτης βοσκός”, και
“Η αρκούδα και οι ταξιδιώτες”.
Το CD που περιλαμβάνεται στο βιβλίο περιέχει το κείμενο και τα τραγούδια όπως παρουσιάστηκαν στη θεατρική παράσταση “Αίσωπος! – Κάτι θέλει να μας πει…”
Παρόλο που οι προτεινόμενες ηλικίες είναι 6 με 9 χρονών , ο μικρός μου γιος που είναι 3χρονών του άρεσε να ακούει το CDκαι να προσπαθεί να καταλάβει από την εικονογράφηση. Οι ιστορίες του Αισώπου είναι διδακτικές χωρίς όμως να προσπαθήσεις πολύ γι΄ αυτό. Προσωπικά δεν θυμόμουν όλες τις ιστορίες και μου άρεσε η θεατρική προσέγγιση των παραμυθιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΡ», ένα βιβλίο που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Στο συγγραφικό έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη περιλαμβάνονται θεατρικά έργα για παιδιά. Πολλά έργα της ανεβαίνουν σε σχολικές παραστάσεις. Από το 1996 µέχρι το 2000 δίδαξε θεατρικό παιχνίδι στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και από το 2000 µέχρι το 2006 στο θέατρο “Κιβωτός”.
ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
Πριν προτείνω το οτιδήποτε το διαβάζω πρώτα με τα παιδιά μου. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα τι θέλουν από ένα παιδικό βιβλίο. Όταν ένα βιβλίο το διαβάζεις και το ξανά διαβάζεις χωρίς να το χορταίνεις τότε σίγουρα είναι ένα καλό βιβλίο. Αυτό συνέβη και με τους μύθους του Αισώπου. Το ότι χρησιμοποιεί ζώα σε όλα τα παραμύθια του δεν είναι τυχαίο. Τα παιδιά ταυτίζονται με τις καταστάσεις και το εκάστοτε ζώο και κυριολεκτικά ζούνε την ιστορία. Είχα χρόνια να διαβάσω μύθους του Αισώπου και ενθουσιάστηκα ακόμα και εγώ!