Άγριες Μέλισσες: Η σειρά της ελληνικής τηλεόρασης που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους

Συντάκτης: Χρύσα Χαραλαμπίδου

Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και εξασφαλίζοντας τη θέση τους σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια. Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι «Άγριες Μέλισσες» μετέφεραν τους τηλεθεατές τους στη δεκαετία του 1960 και στον Θεσσαλικό Κάμπο, στο φανταστικό χωριό του Διαφανίου, ξετυλίγοντας τη δική τους ιστορία και αντικατοπτρίζοντας τη ζωή σε μια κλειστή κοινωνία, κατά την εποχή αυτή. Ίντριγκες, εγκλήματα και μυστικά, όχι μόνο περιλαμβάνονται στην υπόθεση, αλλά την απαρτίζουν με τα γεγονότα συνεχώς να περιπλέκονται και να συγκλονίζουν.

Ιστορικό πλαίσιο

Η ιστορία, λοιπόν, έχει ως αφετηρία το 1958, όταν τρεις αδερφές χάνουν τον πατέρα τους και μένουν μόνες πασχίζοντας να επιβιώσουν, μέσα σε ένα χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο όπου οι γυναίκες είναι κοινωνικά κατώτερες από τους άνδρες. Το φύλο, όμως, δεν αποτελεί το μόνο πρόβλημα των αδερφών Σταμίρη, αφού πέρα από την ανδροκρατούμενη κοινωνία και τα πατριαρχικά στερεότυπα, καλούνται να αντιμετωπίσουν την οικογένεια των Σεβαστών, τσιφλικάδων που κατείχαν τεράστια οικονομική δύναμη και εξουσία. Οι πιέσεις που δέχονται οι τρεις τους, τις αναγκάζουν να προβούν σε μια μοιραία απόφαση που σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς καταστάσεων και συμβάντων, που θα αλλάξουν για πάντα τις ζωές όλων.

Τι αναμένεται να δούμε

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Αντένα έχουν προβληθεί οι δύο πρώτες σεζόν των Άγριων Μελισσών και το κοινό αναμένει την τρίτη, που πρόκειται να προβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2021. Πηγές μαρτυρούν πως ο επόμενος κύκλος της σειράς θα μας ταξιδέψει στην περίοδο της δικτατορίας. Όσο δελεαστικό κι αν είναι, παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο στοιχείο, δεν είναι το μοναδικό κίνητρο για να παρακολουθήσει κανείς τη σειρά. Τα τελευταία επεισόδια, αν και έδωσαν απάντηση σε πολλά «ερωτηματικά», άφησαν μερικά αναπάντητα, επιφυλασσόμενα να καλυφθούν στη συνέχεια.

Πολλοί οι λόγοι για να αφιερώσει κάποιος το βράδυ του παρακολουθώντας τις Άγριες Μέλισσες με κυριότερο το γεγονός πως παραδίδει πληροφορίες για μια εποχή που τηλεθεατές μικρότερων ηλικιών, σίγουρα, δεν έχουν ζήσει περνώντας ταυτόχρονα πλήθος ηθικών και κοινωνικών μηνυμάτων. Έτσι, μπόρεσαν να κατοχυρώσουν τηλεοπτικό κοινό με μεγάλο ηλικιακό εύρος και να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και θα συνεχίσουν να μας κρατούν συντροφιά για ακόμη μια χρονιά, κάνοντας τα βράδια μας στον καναπέ περισσότερο ενδιαφέροντα!

Συντάκτης: Χρύσα Χαραλαμπίδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.