Αυτοφροντίδα: πώς να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η καλύτερη πρωινή ρουτίνα προάγει τόσο την ευεξία όσο και την παραγωγικότητα για όλη την ημέρα σας. Με λίγα μικρά βήματα στην πρωινή σας ρουτίνα θα μπορέσετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με περισσότερη όρεξη και πιο ευχάριστη διάθεση.

Βρες ένα καλό λόγο να ξυπνάς νωρίς

Οι άνθρωποι δίνουν αρκετή προσοχή σε αυτό το σημείο. Όλοι μιλούν για τη σημασία του να ξυπνάς νωρίς. Όλοι έχουμε ακούσει για τους εκατοντάδες ανθρώπους που το κάνουν, και έχουν αλλάξει τη ζωή τους. Αλλά το μυστικό που κανείς δεν αναφέρει είναι ότι όλοι είχαν τους λόγους τους για να το κάνουν. Όμως, πώς θα άλλαζε τη ζωή σου το πρωινό ξύπνημα; Τι θα έκανες με τον επιπλέον χρόνο; Αυτά τα νέα πράγματα που θα κάνεις πού θα σε οδηγήσουν; Ποιο είναι το αποτέλεσμα που κυνηγάς; Πώς θα βελτίωναν όλα αυτά τη ζωή σου; Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις, και θα βρεις το κίνητρό σου.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να πάτε στη δουλειά

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε μετακινείστε στο γραφείο, πρέπει να δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να εμφανιστείτε ψυχικά και σωματικά στη δουλειά.Για να το κάνετε αυτό, να είστε σκόπιμοι όταν ξυπνάτε. Εκτός από το να φροντίζετε να κοιμάστε οκτώ ώρες, να ρυθμίζετε το ξυπνητήρι σας ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να κλείσετε την πρωινή σας ρουτίνα και να αναπτύξετε παράγωγες νέες συνήθειες.

Αυτοφροντίδα: πώς να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου

Κάνε κάτι που σε χαροποιεί

Υπάρχει αρκετή λύπη και άγχος στον κόσμο και όλοι θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο περισσότερο κέφι και χαρά. Να προσέχετε τα μικρά πράγματα στη ζωή, να γελάτε όσο περισσότερο μπορείτε και να αναζητάτε την ευτυχία όπου είναι δυνατόν. Γελάστε με τον φίλο σας, αστειευτείτε με τον σύντροφό σας, γελάστε με τα παιδιά σας. Να είστε προσεκτικοί, να είστε ευγνώμονες, να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Μείνετε εκτός σύνδεσης

Κάθε δραστηριότητα της πρωινής σας ρουτίνας απαιτεί τη δική σας πλήρη προσοχή. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής ώρας το πρωί. Επομένως, αφήστε τον εαυτό σας να περιποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πρωινής σας ρουτίνας μην αποσπάτε την προσοχή.Αυτό περιλαμβάνει και αυτό αφήστε έξω το κινητό και κατά προτίμηση να το ενεργοποιείτε μόνο μετά τη δική σας πρωινή ρουτίνα.

Αυτοφροντίδα: πώς να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου

Κάντε υγιεινές επιλογές στο πρωινό

Η καλύτερες επιλογές για το πρωινόσας είναι εκείνες που περιέχουν φυτικές ίνες και δεν είναι επεξεργασμένες, υψηλές σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, ώστε να δίνεις στον οργανισμό σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με του που ξυπνήσει. Βρώμη, γιαούρτι με φρούτα, αυγά, λαχανικά είναι μερικές υγιεινές επιλογές. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να λαμβάνετε τις βιταμίνες και όλα τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής, το οποία οπλίζουν τον οργανισμό σας με πολύτιμες ουσίες.

Journaling

Γράψτε το απόφθεγμα που θέλετε να καθορίσει την ημέρα σας, γράψτε το όνειρο που είδατε, γράψτε γενικά ακόμα και αν δεν βγάζουν νόημα. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δίνετε την δυνατότητα στον εαυτό σας να αφεθεί τελείως ελεύθερος και να αποφορτιστεί από όσα ασυνάρτητα υπάρχουν μέσα σας. Από προβλήματα και σκέψεις μέχρι φοβίες και ανησυχίες.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.