Αφιέρωμα Fitness και αδυνάτισμα: Η ιδανική στιγμή είναι τώρα!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ονειρεύεστε 7 πράγματα! Σέξι γλουτούς, στητό στήθος, γραμμωμένα χέρια, όμορφα πόδια, δυνατή μέση, σωστή στάση του σώματος, ευλυγισία. Οι άνδρες πάλι επιθυμούν γραμμωμένα μπράτσα, six packs, αντοχή, δύναμη, ταχύτητα… Η έλλειψη όμως υγιεινής διατροφής, ορμονικά προβλήματα, κάπνισμα, αλκοόλ, καθιστική ζωή και στρες είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επιτείνουν την «αποκαρδιωτική» εικόνα του σώματός μας. Για να αρθεί το πρόβλημα, το περιοδικό flowmagazine.gr προτείνει μετά από έρευνα χρόνων τις κατάλληλες δράσεις που καλείστε να αναλάβετε, ώστε να αλλάξετε και να βελτιώσετε το σώμα σας και κατ’ επέκταση τον τρόπο ζωής και την υγεία σας. Ένας σημαντικός τρόπος παρέμβασης αποτελεί η ένταξη συστηματικής άσκησης στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή. Δεν αρκεί όμως η άσκηση από μόνη της. Πειθαρχία, θέληση και επιμονή είναι το κλειδί για μία σιλουέτα λεία σαν να τη σμίλεψε ένας γλύπτης.

Και να θυμάστε πως ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν. Η αλλαγή βρίσκεται μέσα μας και η ιδανική στιγμή για να αλλάξουμε το σώμα μας είναι τώρα! Εσύ πότε θα το αποκτήσεις;

Καταρρίπτοντας τους μύθους

Και αφού αποφασίσατε να ακολουθήσετε μία fit ζωή, το flowmagazine.gr θα διαλύσει όλους τους μύθους που πλανώνται στον χώρο της άσκησης και της διατροφής προκειμένου να αποτρέψει τη βλάβη των μυών σας ή το χάσιμο χρόνου σας. Προσοχή λοιπόν!

Προβληματισμός κατά την επιλογή

Η απόφαση πάρθηκε να ξεκινήσετε τώρα λοιπόν, ώστε να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε. Όμως, σκοντάψατε σε διάφορους προβληματισμούς: «Τι είδους άσκηση να κάνω; και ποια είναι η κατάλληλη μορφή άσκησης για τη μέγιστη μείωση του λίπους; Τι πρέπει να τρώω κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση;» Οι επιλογές είναι πολλές και οι γνώμες των ειδικών ακόμα περισσότερες. Η τελική απόφαση θα κριθεί από την κλίση σας, το στόχο σας και τη φυσική σας κατάσταση. Το flowmagazine.gr μίλησε με διαιτολόγους για τη σπουδαιότητα της φυσικής δραστηριότητας και στη συνέχεια θέλησε να σας ενημερώσει για ορισμένα είδη προπόνησης. Προτού όμως ξεκινήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα θελήσαμε να σας παροτρύνουμε να υπολογίσετε το σωματικό σας λίπος, ώστε να αποφύγετε την παχυσαρκία. Με ποιον τρόπο γίνεται η μέτρησή του και ποια είναι τα φυσιολογικά επίπεδα λίπους ανάλογα με το φύλο και την ηλικία;

Σμιλέψτε το σώμα σας διά της άσκησης…

  • Περπατήστε, χορέψτε, κάντε ποδήλατο. Οι συνεργάτες μας σας προτρέπουν να βάλετε κίνηση στη ζωή σας! Και έχουν απόλυτο δίκιο. Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε για να κινείται και όχι για να μένει ακίνητο μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Βάλτε κίνηση στη ζωή σας από 20 έως 60 λεπτά ημερησίως.
  • Tai Chi: Μέσα σε έναν high-tech κόσμο, που όλα κινούνται μέσα από την ταχύτητα, την απληστία και τη στιγμιαία ικανοποίηση, το Tai Chi είναι αναγκαίο. Αποτελεί το αντίδοτο που θα μας επαναφέρει στην ισορροπημένη υγεία. Η αρχαία πολεμική τέχνη της Κίνας καταπολεμά ασθένειες, ηρεμεί τον νου και επιβραδύνει τη γήρανση. Δώστε μία ανάσα στο άγχος της καθημερινότητάς σας!
  • Crossfit: Από τα πιο αναπτυσσόμενα trend σε όλον τον κόσμο, κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Σας υπόσχεται όχι μόνο δύναμη και αντοχή, αλλά και τη βελτίωση δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Εσείς είστε έτοιμοι να ανεβάσετε παλμούς;
  • Ράφτινγκ- Καγιάκ: Μία φουσκωτή βάρκα σας περιμένει και υπόσχεται να σας ταξιδέψει πάνω σε ποταμίσια νερά παρέα με άλλους 6 για 1 έως 7 ώρες. Εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε τη διαδρομή μέσα από την άσκηση. Όσοι βέβαια έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο να αναπτύξουν την ισορροπία και τη συγκέντρωση μπορούν να επιλέξουν το καγιάκ.

Εάν και πάλι παραμένετε αναποφάσιστοι ως προς την επιλογή της δραστηριότητας, το flowmagazine.gr πρόκειται να σας βγάλει από αυτό το μαρτύριο. Συγκέντρωσε χρήσιμες ιστοσελίδες και τις ονόμασε Fitness online. Ένας κόσμος πρόκειται να ανοιχθεί μπροστά σας, ο οποίος μέχρι πρότινος έκρυβε μεθόδους και πρακτικές για απώλεια βάρους και εκγύμνασης του σώματος. Βίντεο με ασκήσεις, personal trainers και διαιτολόγοι θα σταθούν επάξια κοντά σας στον δρόμο που αποφασίσατε να χαράξετε.

διά της τροφής…

Ωραία! Επιλέξατε την άσκηση που σας ταιριάζει και αδημονείτε επιτέλους να αποκτήσετε ένα σώμα με γράμμωση. Όπως θα διαπιστώσετε δεν αρκεί μόνο η άσκηση, απαιτείται κατάλληλη διατροφή, πειθαρχία και αρκετή υπομονή. Μάλιστα, προσέξτε ιδιαίτερα να μην αφήνετε άδειο το στομάχι σας μετά το τρέξιμο και τα push-ups, εάν επιθυμείτε γυμνασμένους κοιλιακούς. Ποια είναι λοιπόν τα 10 καλύτερα σνακ που θα σας γεμίσουν με ενέργεια μετά το γυμναστήριο;

Παράλληλα, η γράμμωση απαιτεί την απώλεια λίπους. Το flowmagazine.gr υπόσχεται πως, εάν εντάξετε στο διατροφικό σας μενού ορισμένες τροφές, το περιττό λίπος πρόκειται να γίνει παρελθόν. Καφές, αχλάδια, πιπεριές είναι ορισμένες τροφές που θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Έπειτα, να θυμάστε ότι ο δρόμος προς ένα καλλίγραμμο σώμα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, γι’ αυτό ξεφύγετε από τις διατροφικές παγίδες και τις δήθεν θαυματουργές δίαιτες που σας υπόσχονται ότι θα χάσετε τα περιττά κιλά μέσα στο 24ωρο. Βέβαια, εμείς σας παρουσιάζουμε 11 έξυπνα κόλπα και τον δεκάλογο της αποτελεσματικής δίαιτας που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες και να κατεβείτε πιο γρήγορα μέχρι και δύο νούμερα στο τζιν σας με υγιεινό ασφαλώς τρόπο.

διά της βοήθειας των ειδικών…

Όσοι πάλι επιθυμείτε να καταφύγετε στη βοήθεια διαιτολόγου για την απώλεια κιλών το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τηρήσετε τις συμβουλές του κατά γράμμα. Εμπιστευθείτε τον και μην αλλάζετε αυθαίρετα τους κανόνες. Η συνεργασία με τον ειδικό θα πρέπει να τηρείται ως ένα κλειστό σιωπηλό συμβόλαιο και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές με συνέπεια. Ποιο είναι το ιδανικό πακέτο συνεδριών για ένα σίγουρο αποτέλεσμα; Παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα η συχνότητα επισκέψεων στον διαιτολόγο; Το flowmagazine.gr βάζει τέλος στις απορίες σας!

διά προϊόντων αδυνατίσματος…

Ένα βήμα πριν το καλοκαίρι… και χρειάζεστε μία λύση της τελευταίας στιγμής, ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά; Χωρίς γυμναστική ή διατροφή το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Εάν όμως η κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις, τι γίνεται; Άλλοι επιλέγουν φυτικά συμπληρώματα διατροφής από τα φαρμακεία, μερικοί υποκατάστατα γευμάτων, ενώ άλλοι απλά προχωρούν μέσα από τα τζελ αδυνατίσματος. Στο flowmagazine.gr παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά των προϊόντων αδυνατίσματος, ώστε να βρείτε το ιδανικό για εσάς! Πρέπει βέβαια να προσέξετε τα προϊόντα που θα προμηθευτείτε να είναι ελεγμένα και να έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Προέχει η προστασία της υγεία σας γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας.

διά του έξυπνου πιρουνιού…

«Τις μπουκιές μας μετρά» το HapiFork… ένα «έξυπνο» πιρούνι που θεωρείται ο νέος σύμμαχος όσων προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά! Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, το πιρούνι μετρά την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε το γεύμα μας και «δονείται» για να μας ειδοποιήσει ότι τρώμε με υπερβολική ταχύτητα. Πόσες φορές έχει τύχει να τρώμε γρήγορα λόγω της πείνας ή της λαιμαργίας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Τη λύση, λοιπόν, θα δώσει το πρωτότυπο πιρούνι, το οποίο κυριολεκτικά… θα μας επαναφέρει στη διατροφική τάξη! Εσείς θα το αγοράσετε;

διά της αλλαγής νοοτροπίας…

Η νοοτροπία που έχουμε οι περισσότεροι είναι η εξής: Θα φάμε καλά όλο τον χρόνο και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, θα κατασκηνώσουμε στο πλησιέστερο γυμναστήριο για να διώξουμε το λίπος από την περιοχή του σώματός μας που μας «ενοχλεί», σε συνδυασμό βεβαίως πάντα, με μία αυστηρή δίαιτα. Αλλάξτε νοοτροπία και ακούστε τους ειδικούς… Η ελαφριά γυμναστική σε συνδυασμό με μία ήπια δίαιτα είναι η καλύτερη λύση. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε το λίπος του σώματός μας είτε ολικά είτε τοπικά, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο.

Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να ανατρέχουμε σε μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από μία αντίστοιχη φάση με εμάς. Τα πρότυπα πάντα προσφέρουν ώθηση και μας κινητοποιούν προς την επίτευξη των στόχων μας. Γι’ αυτό το flowmagazine.gr καταθέτει τη μαρτυρία του Μπρεντ Σμιντ, η οποία έρχεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις εξαντλητικές δίαιτες και στην πρόσληψη χαπιών. «Μικρές μερίδες και άσκηση συνετέλεσαν στην απώλεια των κιλών μου» εξομολογείται ο ίδιος. Εσύ θα γίνεις διαιτολόγος του εαυτού σου;

Λίγο πριν κοιμηθείτε πάρτε στα χέρια σας το βιβλίο Αντίο Πάχος. Μία ακόμη μαρτυρία ενός «μπουλούκου» με χιούμορ και ευφράδεια πραγματεύεται το πολύπαθο και πολυσυζητημένο θέμα της δίαιτας και της απώλειας κιλών. Ο συγγραφέας του Άρης Γαβριηλίδης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχημένης του προσπάθειας στη μάχη κατά του πάχους. Εμείς σας το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα να το διαβάσετε, και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Και διά του ύπνου.

Τώρα ξαπλώσατε στο κρεβάτι σας μετά από μία έντονη ημέρα δουλειάς, γυμναστικής και πειθαρχημένης διατροφής. Η ώρα δείχνει 3 π.μ. και εσείς ακόμη στριφογυρίζετε. Να θυμάστε ότι δεν αρκεί η γυμναστική ή η προσεκτική διατροφή για να χάσετε κιλά. Υπάρχουν διάφορες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τη συσχέτιση του ύπνου με το αδυνάτισμα και οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν στο ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να σας κάνει να μην χάνετε κιλά.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…