Αέρας φρεσκάδας στα έπιπλα σας!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Αέρας φρεσκάδας στα έπιπλα σας!Τώρα που οι γιορτές τελείωσαν, ξεκινάει η εβδομάδα νοικοκυριού. Να μαζέψετε το δέντρο και όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, να συμμαζέψετε και να καθαρίσετε λίγο καλύτερα το σπίτι σας.

Γι’ αυτό και εμείς σας χαρίζουμε κάποια tips για να φρεσκάρετε τα έπιπλα σας και να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται σαν καινούργιο! Αέρας φρεσκάδας και καθαριότητας θα αγκαλιάσει το σπιτικό σας και εσείς δεν θα αγχωθείτε για τους δύσκολους λεκέδες όπως αυτός από λιωμένο κερί στο μπράτσο του καναπέ σας!

Έπεσε λίπος στα ξύλινα έπιπλα σας; Μην ανησυχείτε! Μην χάσετε καθόλου χρόνο και καλύψτε τον λεκέ με αρκετό αλάτι. Αφήστε για καμιά ώρα, και έπειτα αφαιρέστε το αλάτι με στεγνό πανί. Αν ο λεκές είναι τόσο δύσκολος και δεν υποχωρεί, βάλτε στο σημείο ένα μαλακό στεγνό πανί και περάστε πάνω από αυτό με το ηλεκτρικό σας σίδερο αρκετές φορές. Προσέξτε να μην είναι υπερβολικά ζεστό.

Βρήκατε λεκέ από κρασί πάνω στο μπράτσο της πολυθρόνας σας ή στην ξύλινη κουπαστή στο τζάκι σας; Θα χρειαστείτε λίγη στάχτη από τσιγάρο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τρίψτε καλά τον λεκέ και αφήστε τον για 10 λεπτά περίπου. Τέλος καθαρίστε και γυαλίστε το σημείο με καθαρό στεγνό πανί.

Αν θέλετε να φρεσκάρετε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, αναμείξτε ένα μέρος ξύδι και τέσσερα νερό, βουτήξτε μέσα το πανί, στύψτε το καλά και περάστε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας. Μόλις τους προσφέρατε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα.

Έχετε σκούρα έπιπλα και θέλετε να δείχνουν σαν καινούργια; Το μυστικό βρίσκεται στο μαύρο τσάι και στο ελαιόλαδο. Αναμείξτε τα σε αναλογία ένα προς ένα και περάστε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα μαλακό εμποτισμένο πανί.

Τρίζει το κρεβάτι σας και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό; Εφοδιαστείτε από το κοντινότερο σας χρωματοπωλείο ή σιδηροπωλείο σπρέι σιλικόνης. Ψεκάστε λίγο στις ενώσεις και στην βάση του και αν δεν εξαφανίσει το τρίξιμο, σίγουρα θα το μειώσει κατά πολύ.

Τα έπιπλα από μπαμπού ή ψαθί χρειάζονται ειδική περιποίηση. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε ώστε να μην καταστραφούν, εφοδιαστείτε λεμονέλαιο. Περνάτε τα συχνά με αυτό ώστε να μην στεγνώνουν.

Για το καλύτερο παρκέ, σύμμαχος σας είναι το μαύρο τσάι. Περνάτε το συχνά με κρύο μαύρο τσάι και θα δείτε πως φαίνεται σαν καινούργιο. Προσοχή! Το πανί θα πρέπει κάθε φορά να είναι πολύ καλά στυμμένο.

Λιωμένο κερί στάθηκε πάνω στον καναπέ σας; Σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας όσο είναι ακόμα μαλακό το κερί. Αν το δείτε πολύ αργότερα και έχει κρυώσει, αφαιρέστε το κερί με ένα μαχαίρι και πιέστε πάνω στον λεκέ ένα στυπόχαρτο ή χαρτί κουζίνας και από πάνω του περάστε ζεστό σίδερο.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…