Αέρας ανανέωσης στο μπαλκόνι μας

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Έχει μπει ο Σεπτέμβρης και τα βραδάκια υπάρχει αυτή η γλυκιά ψυχρούλα, η οποία είναι ιδανική για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε με μία ζακετούλα το μπαλκόνι μας.

Οι θερμοκρασίες είναι ευνοϊκές και το μπαλκόνι «καλά κρατεί». Παρακάτω έχουμε ορισμένες συμβουλές που θα ανανεώσουν το μπαλκόνι μας και «δεν θα ξεκολλάμε» από αυτό.

Προσθέστε όποιο από τα παρακάτω σας αρέσει και δείτε το μπαλκόνι σας να μεταμορφώνεται σε ένα εξωτικό τοπίο που σας προσκαλεί για να σας δελεάσει.

  • Αιώρα ή κρεμαστή κούνια: Επιθυμούμε ηρεμία ατενίζοντας την θέα από την βεράντα μας; Μπορούμε να κρεμάσουμε μία αιώρα ή μία κούνια για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και για μία «πιο boho αίσθηση» στο χώρο. Η αιώρα ή η κούνια θα μας νανουρίζουν, παρέα με τον καφέ ή το ποτό μας.
  • Κεράκια ρεσώ ή φαναράκια: Αυτά είναι αναπόσπαστα στοιχεία διακόσμησης. Αναμμένα κεριά ή φαναράκια, μόλις πέφτει το βραδάκι είναι ό,τι καλύτερο για ξεκούραση. Λίγη απαλή μουσική συμπληρώνει την όμορφη ατμόσφαιρα.
  • Γλάστρες και κρεμαστά κασπώ: Μα πώς θα γινόταν να λείπουν από το μπαλκόνι μας, οι γλάστρες και τα κρεμαστά κασπώ; Αυτά ζωντανεύουν και «πλημμυρίζουν το μπαλκόνι μας» με ευωδία, χρώμα και φως. Χωρίς λουλούδια και φυτά, το μπαλκόνι είναι «μόνο» και άδειο.
  • Μαξιλάρες δαπέδου: Ξαπλώνουμε στις άνετες μαξιλάρες μας, χαλαρώνουμε και κοιτάμε το φεγγάρι. Αφήνουμε πίσω τις σκοτούρες μας και ό,τι μας βαραίνει και απολαμβάνουμε την μαγεία του φεγγαριού. Παράλληλα, ξεκουράζουμε το σώμα και το μυαλό μας. Αν προκύψει, παραδινόμαστε και «στην αγκαλιά του Μορφέα», δίχως δεύτερη σκέψη.

Εάν εφαρμόσουμε όλα τα παραπάνω, σίγουρα η βεράντα μας θ’ αλλάξει όψη και θα ανανεωθεί. Ο χώρος θα είναι διαφορετικός και μαζί με το μπαλκόνι, θα ανανεωθούμε κι εμείς.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.