Συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά στοιχεία στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Στη συνέχεια ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να τα διατηρήσετε όμορφα και γεμάτα ζωή.

1. Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά. 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.

2. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

3. Να απλώνετε το σαμπουάν πρώτα στα χέρια και μετά στο κεφάλι, αφού έχουν ήδη βραχεί τα μαλλιά με ζεστό νερό. Στο δεύτερο χέρι καλό είναι να βάζουμε μικρότερη ποσότητα προϊόντος.

4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.

5. Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα

6. Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.

7. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.

8. Ξεκινήστε το στέγνωμα με μεγάλη θερμότητα. Όταν αρχίσουν τα μαλλιά να στεγνώνουν μειώστε την ένταση.

9. Τους καλοκαιρινούς μήνες να φοράτε πάντα καπέλο ή μαντήλι όταν κάθεστε στον ήλιο. Φροντίστε να μην είναι πολύ σφιχτό ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σας.

10. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Η τρίχα χρειάζεται μια σωστή διατροφή για να διατηρήσει τη γοητεία και το χρώμα της. Σωστά θρεπτικά γεύματα μαζί με συμπληρώματα βιταμινών αποτελούν βασικό παράγοντα για υγιή μαλλιά. Σημαντικότερες είναι οι βιταμίνες Α, Β1, Β12 και C. Θυμηθείτε να τρώτε καλά και να πίνετε άφθονο νερό.

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.