Acaimie Chastain: Ένας ιππότης γένους θηλυκού!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Η ιστορία της γυναίκας που έσωσε το σύζυγό της από βέβαιο θάνατο!

Ο Clay και η Acaimie Chastain είναι ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι που πρόσφατα ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Καταγόμενοι και οι δυο από το Crawfordsville της Indiana των ΗΠΑ αποφάσισαν από κοινού για το μήνα του μέλιτος να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ταξίδεψαν λοιπόν μέχρι την εξωτική Καραϊβική με στόχο στιγμές χαλάρωσης και ρομαντικών εξορμήσεων. Τα πράγματα όμως θα έβγαιναν εκτός τροχιάς θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του νιόπαντρου Clay για τον οποίο αναμφισβήτητα μπορεί να ειπωθεί: « Η αγάπη τον έσωσε

Βουτιά στο ηφαίστειο

Στις 18 Ιουλίου, τέσσερις μέρες μετά την άφιξή τους στο νησί το ζευγάρι πήγε για ορειβασία στο βουνό Liamuiga, το οποίο είναι παράλληλα ένα ανενεργό ηφαίστειο. Ο Clay όντας περίεργος, ήθελε να ρίξει μια καλύτερη ματιά στο εσωτερικό του ηφαιστείου και για αυτό το λόγο πήρε την τολμηρή απόφαση της καταρρίχησης! Η σύζυγός του Acaimie φοβούμενη την δύσκολη και ριψοκίνδυνη κατάβαση αποφάσισε να μείνει πίσω. «Τη μια στιγμή σκαρφαλώνω και την άλλη νιώθω τον κόσμο να γυρίζει γύρω μου και το μόνο που ακούω είναι τη φωνή της να με καλεί πανικόβλητη!» δήλωσε ο Clay στην εφημερίδα IndyStar. Πολύ πιθανό κάποιο σκοινί που τον κρατούσε να έσπασε ή να λύθηκε, αλλά δεν είναι σίγουρος. Όταν είδε το αίμα που έβγαζε από το στόμα του συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασής του και πανικοβλήθηκε κι εκείνος. Όπως δηλώνει ο ίδιος «Φρίκαρα!»

Acaimie Chastain: Ένας ιππότης γένους θηλυκού!

Ο Clay ποζάρει χαρούμενος λίγες ώρες πριν το ατυχές συμβάν

Η δύναμη της αγάπης

Η Acaimie συνέχιζε να φωνάζει και να τον ρωτά αν είναι καλά, αλλά δε λάμβανε απάντηση. Ο Clay μετά την πτώση των 15 μέτρων ήταν σε κατάσταση σοκ! Παρά τον αρχικό της φόβο βρήκε το κουράγιο και ακολούθησε κι αυτή το ίδιο μονοπάτι από το οποίο ο άντρας της έπεσε. Δεν υπήρχε κανένας άλλος δίπλα τους και το κινητό της ήταν εκτός σήματος. Κατεβαίνοντας αρχικά βρήκε τη θήκη του κινητού του, στη συνέχεια το ίδιο το κινητό και μια πορτοκαλί μπαντάνα που φορούσε. «Φρίκαρα και μόνο στην σκέψη του τι μπορεί να έβρισκα στον πάτο του ηφαιστείου!» Τον αντίκρισε τραυματισμένο κι αιμόφυρτο. «Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί» του είπε. «Θα πρέπει να σκαρφαλώσουμε μακριά από εδώ.»

Ο Clay μάζεψε τις εναπομείνασες δυνάμεις του και με τη βοήθεια της Acaimie αναρριχήθηκε και περπάτησε για περίπου δυο μίλια. Δεν άντεξε όμως περισσότερο. Τα πόδια του λύγισαν κι έκανε εμετό. Η Acaimie τον κουβάλησε στην πλάτη της! «Ήταν πραγματικά θαύμα το ότι κατάφερε να σταθεί στα πόδια του για όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετά από μια τέτοια πτώση!» δήλωσε η Acaimie για τον σύζυγό της.

Στα μισά της διαδρομής το σήμα επέστρεψε κι έτσι η Acaimie κατάφερε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες, οι οποίες έφτασαν όταν το ζευγάρι είχε ολοκληρώσει τη δύσκολη ανάβασή του.

Η καλοσύνη των ξένων

Το ζευγάρι – νεαρό σε ηλικία- είχε υπολογισμένα τα έξοδά του για το ταξίδι του μέλιτος, το οποίο δεν περίμεναν ότι θα εξελισσόταν σε μια νοσοκομειακή περιπέτεια. Ο Clay μόλις είχε ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη ζωική παραγωγή και θα ξεκινούσε να εργάζεται μετά το ταξίδι τους.

Μπορεί η κατάστασή του μετά την πτώση να μην ήταν κρίσιμη, καθώς σύντομα με την παροχή ιατρικής βοήθειας διέφυγε τον κίνδυνο, ήταν όμως αρκετά σοβαρή.

Acaimie Chastain: Ένας ιππότης γένους θηλυκού!

Ο Clay Chastain υπέφερε από ραγισμένους σπονδύλους και σοβαρή διάσειση μετά την πτώση του στις 18 Ιουλίου από ηφαίστειο σε νησί της Καραϊβικής

Υπέφερε από σοβαρή διάσειση, ραγισμένους σπονδύλους, κάταγμα στο κρανίο και απώλεια ακοής στο δεξί αυτί. Αέρας επίσης εισήλθε στον εγκεφαλικό ιστό, γεγονός που δεν επέτρεψε στο ζευγάρι να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους. Ο Clay θα έπρεπε να διακομιστεί με ασφάλεια και όλες τις απαραίτητες ιατρικές προφυλάξεις σε κάποιο νοσοκομείο της Indiana.

Ανοίχτηκε έτσι ένας λογαριασμός (GoFundMe) για τους νεόνυμφους, με σκοπό την οικονομική τους συνδρομή. Μέσα σε τρεις μέρες συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 35.000 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών δαπανών και τη μεταφορά του Clay στην Florida και μετέπειτα στην Indiana.

Ο Claye με το φύλακα άγγελό του, τη σύζυγό του Acaimie φωτογραφίζονται στο δωμάτιο του νοσοκομείου μετά την περιπέτεια τους

«Είναι πραγματικά απίστευτη η αγάπη και η υποστήριξη που λάβαμε από εντελώς άγνωστους σε εμάς ανθρώπους!» δήλωσε συγκινημένη η Acaimie, η οποία συνέχισε λέγοντας «Είμαστε συγκλονισμένοι! Είναι κάτι που ποτέ δε σκέφτεσαι ότι θα σου συμβεί! Διαβάζεις ιστορίες για τρελά περιστατικά που συμβαίνουν σε άλλους και λες εμένα ποτέ δε θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Κι όμως συνέβη! Και είναι υπέροχα τρελό να γίνεσαι αποδέκτης τόσης αγάπης και υποστήριξης!»

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller